Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Χρήστης του iTunesAγνωστοι χάκερς παραποίησαν σελίδες του YouTube με αναδυόμενα χρωματιστά παράθυρα που οδηγούσαν τους χρήστες σε πορνογραφικούς δικτυακούς τόπους, πριν τελικά οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας κλείσουν το κενό ασφάλειας.

Σε μια άλλη περίπτωση, χρήστες του iTunes αναφέρουν παράνομες αγορές στο όνομά τους, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από την Apple.

Την περίεργη υπόθεση αποκάλυψε η ιστοσελίδα Engadget, το οποίο κάνει λόγο για χρήστες που διαμαρτύρονται ότι αγορές εφαρμογών αξίας εκατοντάδων δολαρίων πραγματοποιήθηκαν μέσω των λογαριασμών τους στο App Store του iTunes. Οι περισσότερες αγορές αυτές φέρονται να αφορούν συγκεκριμένα ηλεκτρονικά βιβλία.

Παρόμοιες αναφορές για θύματα σε όλο τον κόσμο εμφανίστηκαν σε δύο ακόμα δικτυακούς τόπους, το TNW Apple και το MacRumors.

H Apple, πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στο σχετικό ερώτημα που υπέβαλε το CNet.

Λιγότερο σοβαρές επιπτώσεις είχε η επίθεση χάκερ στο YouTube. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο IDG News, το πρωί της Κυριακής σελίδες με συγκεκριμένα βίντεο παραποιήθηκαν ώστε να εμφανίζουν χρωματιστά αναδυόμενα παράθυρα και να δρομολογούν τους χρήστες σε ιστοσελίδες με ροζ περιεχόμενο.

Τα περισσότερα από τα παραποιημένα βίντεο αφορούσαν το νεαρό τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος σημειώνει μεγάλη επιτυχία στο YouTube και την Κυριακή εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή την αμερικανική εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου.

Η επίθεση αξιοποίησε ένα κενό ασφάλειας που επέτρεψε στους επιτιθέμενους να εισάγουν κώδικα σε σελίδες του YouTube που περιέχουν σχόλια χρηστών.

Οι μηχανικοί της Google (στην οποία ανήκει το YouTube) απενεργοποίησαν τη λειτουργία σχολίων και κατάφεραν να κλείσουν την τρύπα ασφάλειας λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις.

 

05/07/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;