Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://i47.tinypic.com/vcqb9l.jpg

Παρόλο που ανεπίσημα ο Google Chrome υποστήριζε extensions εδώ και πολλούς μήνες, μέσω των Dev. Channel εκδόσεών του και ανεξάρτητων ιστοσελίδων, από χθες οι νέες εκδόσεις του δημοφιλούς browser του Google επιτρέπουν την εγκατάσταση επεκτάσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του που είναι πλέον προσβάσιμη από το ευρύ κοινό.

Η Chrome Extensions Gallery, όπως έχει ονομαστεί η σελίδα αυτή, περιλαμβάνει ήδη εκατοντάδες επεκτάσεις, οι οποίες προσθέτουν πολλές νέες δυνατότητες στο πρόγραμμα περιήγησης, εφάμιλλες με αυτές που προσφέρουν τα extensions για τον Firefox.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί το σημαντικό πλεονέκτημα, ότι εγκαθιστώντας μια επέκταση στον Chrome αυτή ενεργοποιείται αμέσως, χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση του browser, όπως συμβαίνει στον Firefox. Χωρίς επανεκκίνηση του Chrome πραγματοποιείται επίσης η απενεργοποίηση ή κατάργηση των extensions.

Επίσης, πατώντας στον Chrome τον συνδυασμό Shift + Escape μπορεί κανείς να δει την κατανάλωση RAM κάθε επέκτασης, εντοπίζοντας έτσι τυχόν extensions που… “γονατίζουν” τον browser ή και ολόκληρο το σύστημα.

Στην Extensions Gallery περιλαμβάνονται δημοφιλή extensions που υπάρχουν ήδη για τον Firefox (σε τροποποιημένη έκδοση συμβατή με τον Chrome), όπως τα Xmarks, iMacros, Flashblock και πολλά άλλα.

Το τελευταίο διάστημα κι ενώ εξακολουθεί να υφίσταται το… αιώνιο πρόβλημα του memory leak στον Firefox (η κατανάλωση μνήμης πολλές φορές φτάνει τα 700 MB έως 1 GB, επειδή κλείνοντας μια καρτέλα δεν απελευθερώνεται η RAM που καταλάμβανε), πρόβλημα που παραμένει ανεπίλυτο εδώ και χρόνια, πολλοί ήταν οι χρήστες που ήθελαν να μεταβούν στον Chrome. Η απουσία επεκτάσεων ήταν ένα μειονέκτημα που τους αποθάρρυνε, όμως φαίνεται ότι τώρα και αυτό παρακάμφθηκε.

 

techteam.gr

Chrome extensions...

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;