05 Ιανουαριου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Βέβαια οι συνθήκες στην Κίνα όσον αφορά τα Διαδικτυακά παιχνίδια είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες: πάνω από 210 εκατομμύρια άνθρωποι όχι απλά παίζουν αυτά τα παιχνίδια αλλά κυριολεκτικά «λιώνουν» πάνω από τις οθόνες των υπολογιστών επί σειρά πολλών ωρών, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα επί σειρά 24ώρων.
Επίσης, έχουν υπάρξει περιστατικά ακραίων συμβάντων: ένας έφηβος σκότωσε πέντε άτομα για να αποκτήσει «εικονικά» εξαρτήματα («εργαλεία – αντικείμενα» σε ένα Online παιχνίδι) με αποτέλεσμα την ισόβια κάθειρξη, ενώ μια 14χρονη «οδηγήθηκε» σε σεξ με αγνώστους που γνώριζε μέσω του Internet επειδή συμμετείχε σε ένα Online παιχνίδι χορού ονόματι «Audition», το οποίο υποτίθεται ότι ενθάρρυνε τις παίκτριες για one-night-stands (σεξ της μιας βραδιάς). Αποτέλεσμα: δύο εκτρώσεις για την 14χρονη. Τέλος, το κανάλι CCTV πρόβαλλε μια έρευνα στην οποία περιγράφονταν ο εθισμός σε σιρόπι βήχα (όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες έχει «διαφορετική» δράση από την προβλεπόμενη) και μεθαμφεταμίνες που είχαν αναπτύξει έφηβοι, καθώς έκαναν χρήση των παραπάνω ώστε να κρατούν εαυτούς σε μόνιμη εγρήγορση. Ποιος ο λόγος; Για να αντέχουν τους «μαραθώνιους» (ήτοι αρκετά 24ωρα συνεχόμενου παιχνιδιού).
Έτσι, φαίνεται απόλυτα λογικό το συμπέρασμα ότι τα Online παιχνίδια ωθούν τους περισσότερους χρήστες της Κίνας σε παραβατικές πράξεις. Στο παρελθόν η Κίνα έχει προσπαθήσει να ελέγξει αυτή την κακή τροπή που έχει πάρει το Διαδικτυακό παιχνίδισμα στην χώρα της, με διάφορες αλλά ανεπιτυχείς μεθόδους, όπως η τρίμηνη διακοπή του World of Warcraft (του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου Online παιχνιδιού στον κόσμο
δηλαδή) και η «εντολή» του κράτους προς τις ομάδες ανάπτυξης των Online παιχνιδιών ώστε να έχουν πιο «ήπιο» περιεχόμενο. Τίποτα όμως από αυτά δεν δείχνει να σταματά την «κατρακύλα» των Κινέζων παικτών.
Εμείς από την άλλη όμως αναρωτιόμαστε: φταίνε οι έφηβοι παίκτες που κάθονται με τις (δεκάδες) ώρες και «καίνε τα κεφάλια» τους σε αυτά τα παιχνίδια με τις όποιες άσχημες συνέπειες στην κοινωνική τους συμπεριφορά ή ακόμα και με επιβλαβείς επιπτώσεις για την υγεία τους ή μήπως φταίνε οι (ανύπαρκτοι) γονείς που δεν έχουν γνώση που βρίσκονται τα βλαστάρια τους και τι κάνουν με τον ελεύθερο (που σιγά μην είναι ελεύθερος επί 48ώρου και παραπάνω) χρόνο τους;
inout.gr - zougla.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV