Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

amdΣτην πρώτη ανάγνωση, η είδηση ότι η AMD εκδηλώνει ενδιαφέρον για το software μπορεί να προκαλέσει έκλπηξη σε μερικούς. Ωστόσο, αν λάβει κανείς υπ' όψιν του τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά υψηλής τεχνολογίας θα διαπιστώσει ότι οι δεσμοί hardware και software είναι ισχυρότεροι από ποτέ. Από αυτή την άποψη, το ενδιαφέρον της AMD για τα προγράμματα είναι απολύτως φυσιολογικό.

Όπως ίσως θα έχουν μαντέψει αρκετοί, πίσω από το ενδιαφέρον της AMD για το software βρίσκεται η αρχιτεκτονική Fusion. Η νέα σειρά προϊόντων της εταιρείας θα κυκλοφορήσει το 2011 και θα συνδυάζει σε ένα chip την "παραδοσιακή" CPU x86GPU. Η συνύπαρξη CPU και GPU έχει προφανή οφέλη στην επεξεργαστική ισχύ ενός προϊόντος, δεδομένου ότι η GPU είναι πολύ ταχύτερη από τη CPU σε συγκεκριμένες επιστημονικές εφαρμογές, αλλά και σε multimedia. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο το ότι οι browsers επόμενης γενιάς θα αξιοποιούν τη GPU για το rendering των σελίδων. και την

Η AMD επενδύει σε εταιρείες software προκειμένου να δημιουργηθεί εγκαίρως ένα "οικοσύστημα" εφαρμογών που θα μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την αρχιτεκτονική Fusion. Η AMD έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με συγκεκριμένες επιχειρήσεις, για την ώρα όμως αρνείται να μπει σε λεπτομέρειες.

 

09/07/2010 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;