Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
facebook default profile picΤο καλοκαίρι είναι η εποχή που ξεραίνονται τα χόρτα και… αλλάζουν φωτογραφίες στο προφίλ τους στο Facebook όλοι. Προφανώς δικό σας είναι το προφίλ, ότι θέλετε βάζετε, αλλά σκεφτείτε και τα εξής:
  1. Γελοίες φωτογραφίες ή φωτογραφίες σας όταν κάνετε κάτι γελοίο μάλλον δεν πρέπει να είναι εκεί. Θα το μετανιώσετε αργά ή γρήγορα είτε γιατί τις είδε το αφεντικό σας, η μητέρα, ο θείος ή οποιοσδήποτε από τώρα ως τον θάνατό σας που δεν θέλετε να σας δει έτσι.

  2. Δεν είναι μόνο οι δικές σας φωτογραφίες που ανεβάζετε μόνοι σας, αλλά και όσες ανεβάζουν άλλοι. Κακοτραβηγμένες, με φλας, από άσχημες γωνίες…οτιδήποτε δεν σας αρέσει απλά αφαιρέστε την επισήμανση ή ζητήστε τους να την κατεβάσουν και τελείως.

  3. Είστε σίγουροι ότι πρέπει να είστε αγκαζέ με το αμόρε, τα παιδιά ή τον σκύλο σας; Σκεφτείτε το λιγάκι. Μπορεί πράγματι να είναι αυτό που θέλετε να δούνε όλοι, το είδος προφίλ που θέλετε να “βγάλετε” αλλά μπορεί και όχι.

  4. Αν είναι χάλια η φωτογραφία, μην την βάλετε!  Συνηθισμένα λάθη οι σκοτεινές ή μπερδεμένες φωτογραφίες.

  5. Ποιοί την βλέπουν την φωτογραφία; Ίσως αξίζει να βάλετε μια πιο επαγγελματικά τραβηγμένη φωτογραφία. Και αν πρόκειται για επαγγελματική χρήση, ίσως αξίζει και να πειραματιστείτε με πιο όμορφα κόλπα.

  6. Λίγη επεξεργασία για να φαίνεται καλύτερα το περιεχόμενο είναι εντάξει. Εξωφρενικά καλωπίσματα μας βρωμάνε.  Και αυτά τα εφέ και καρτούν τα έχουμε δει χίλιες φορές.

Η φωτογραφία προφίλ είναι κυρίως για να αναγνωρίζουν όλοι ποιός ή ποιά είστε. Αυτή η κλασσική φωτογραφία στον καθρέφτη όπου η κάμερα κρύβει σχεδόν όλο το πρόσωπο δεν μας βοηθάει…ούτε τα cool τεράστια γυαλιά ηλίου. Το ίδιο και η φωτογραφία σας σαν μωρό, μια κυρίως γυναικεία πάθηση. (Οι άντρες παραείναι μάγκες για τέτοια!) Ακόμα χειρότεροι αυτοί  που βάζουν την φωτογραφία του μωρού αντί για τον εαυτό τους. Έχει ολόκληρη υποδομή το Facebook για φωτογραφίες με όποιο θέμα θέλετε παιδιά, μην μας μπερδεύετε!  Αν είμαι φίλος σας, με ενδιαφέρει το δικό σας χαμόγελο όταν κοιτάτε τον μπέμπη, όχι το δικό του. Άλλη συχνή πάθηση είναι η φωτογραφία της μοτοσυκλέτας ή του (καγκουρο-καρα-πειραγμένου) αυτοκινήτου τους.

Εκτός και αν λειτουργείτε με ανωνυμία επίτηδες, δεν έχει νόημα να βάζετε άσχετα πράγματα στην εικόνα του προφίλ σας. Πολιτικά μηνύματα, άποψη, γνώμη, το αγαπημένο σας προϊόν ή ταινία και όλα τα άλλα που νιώθετε την ανάγκη να βγάλετε από μέσα σας μπορείτε να το κάνετε σε ένα από τα πολλά διαθέσιμα σημεία για αυτά. Πάντα όμως με προσοχή γιατί το Facebook είναι διάτρητο από ιδιωτικότητα, υποθέστε ότι θα τις δούνε όλοι.

Πιο χρήσιμες φωτογραφίες είναι αυτές που σας δείχνουν εν δράση σε ώρα δουλειάς. Πονηρά έξυπνο σαν προώθηση επαγγελματικά αφού συνήθως είστε κυρίαρχος/η της κατάστασης στο φυσικό σας περιβάλλον και προβάλλονται τα σωστά στοιχεία για όσους ψάχνονται. Η πιο περίεργη περίπτωση φωτογραφίας προφίλ είναι η ολόσωμη με μαγιώ. Ή σε οποιαδήποτε κατάσταση ημίγυμνου/σέξυ. Προφανώς το Facebook είναι τρόπος γνωριμίας αλλά ακόμα και έτσι μάλλον δεν θέλετε να το κάνετε βούκινο. Εκτός και αν είστε επαγγελματίας στην βιομηχανία του σεξ οπότε ισχύει η προηγούμενη συμβουλή για το φυσικό σας περιβάλλον!  Αν απλά είστε περήφανοι/ες για την κορμάρα σας φέτος το καλοκαίρι σκεφτείτε αν θα κάνατε πασαρέλα με τέτοια αμφίεση ζωντανά μπροστά σε όλους τους “φίλους” σας. Γιατί αυτό κάνετε με τέτοιες φωτογραφίες.

Πριν πατήσετε λοιπόν “φόρτωση” αυτής της φωτογραφίας από τις διακοπές σας, ναι αυτή που ψιλοφαίνεστε και το υπόλοιπο είναι όλο θάλασσα ή ουρανός, ξανασκεφτείτε το.  Ακόμα και σχόλια τύπου “αχ, επιτέλους μια εβδομάδα διακοπές να ξεσκάσω από την πίεση στη δουλειά” μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ εναντίον σας.  Μήπως απλά να τις ρίξετε σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών και να το κάνετε διαθέσιμο μόνο σε κάποιους από τους “φίλους” σας στο Facebook;

(Μην ξεχνάτε επίσης ότι σε μεγάλο βαθμό χάνετε όλα τα δικαιώματα σε οποιαδήποτε φωτογραφία ανεβάσετε στο Facebook.)

Βέβαια και η δικιά μου φωτογραφία προφίλ δεν είναι τέλεια.  Ως φωτογράφος συνήθως είμαι πίσω από την κάμερα και δεν έχω πολλές καλές δικές μου φωτογραφίες για να παίξω.  Αλλά αυτό το επίπεδο διερεύνησης, το γεγονός ότι τα σκεφτόμαστε όλα αυτά, είναι απαραίτητο πλέον για έναν online κόσμο όπου δεν πρέπει να πέσετε στην παγίδα του Facebook και να αρχίσετε να απλώνετε προσωπικές πληροφορίες απλόχερα εκεί που θα το μετανιώσετε.

 

12/07/2010 - alexanderchalkidis.com/blog

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;