Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

spamΤο 1/3 των spam e-mails παγκοσμίως προέρχονται από την Ευρώπη!

Η πηγή των περισσότερων spam e-mails είναι Ευρώπη και κυρίως η Βρετανία, ξεπερνώντας ακόμα και την Ασία, σύμφωνα με έρευνα.

Η Ευρώπη παρήγαγε το 1/3 του συνόλου των spam e-mails στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, αφήνοντας πίσω την Ασία, που άλλοτε κατείχε τα πρωτεία, όπως δείχνει έκθεση της τεχνολογικής εταιρείας Sophos.

«Η Βρετανία σημείωσε σημαντική αύξηση, καθώς πλέον κατέχει το 4,6% των spam e-mails παγκοσμίως και κατατάσσεται στην τέταρτη θέση, από την ένατη που ήταν πέρυσι», σημειώνεται στην έκθεση. Σταθερή αύξηση καταγράφηκε στις: Γαλλία, Ιταλία και Πολωνία, γεγονός που συμβάλλει στο υψηλό ευρωπαϊκό ποσοστό.

Αντίθετα, τα ποσοστά των ασιατικών χωρών μειώθηκαν, με το Βιετνάμ και την Κίνα να πέφτουν κατά 5 θέσεις, στην 10η και την 20η, αντίστοιχα. Οι ΗΠΑ παραμένουν στην κορυφή των spam e-mails, αντιπροσωπεύοντας το 15,2% των junk e-mails παγκοσμίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, από το 13,1% που ήταν στο πρώτο. Παράλληλα, η Ινδία έρχεται δεύτερη με ποσοστό 7,7% και η Βραζιλία τρίτη, αγγίζοντας το 5,5%.

Ακολουθούν οι: Βρετανία (4,6%), Νότια Κορέα (4,2%), Γαλλία (4,1%), Γερμανία (4%), Ιταλία (3,5%) και Ρωσία (2,8%).

Η εταιρεία Sophos ανέφερε πως τα junk e-mails αποτελούν το 97% του συνόλου των εταιρικών e-mails, επιβαρύνοντας τα δίκτυα και αφαιρώντας σημαντικό χρόνο των εργαζομένων.

«Οι χρήστες του Διαδικτύου πρέπει να καταλάβουν τους κινδύνους που εμπεριέχει ένα κλικ στα spam e-mails και να γνωρίζουν ότι οι υπολογιστές τους μπορεί να βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο εγκληματιών του κυβερνοχώρου», επεσήμανε ο ανώτατος σύμβουλος του τομέα της Τεχνολογίας στην Sophos, Γκράχαμ Κλούλεϊ.

«Τα spam e-mails θα συνεχίσουν να αποτελούν παγκόσμιο πρόβλημα όσο μερικοί έχουν οικονομικά οφέλη, ακόμα και αν ένα μικρό ποσοστό χρηστών του Διαδικτύου κλικάρει σε αυτά», συμπλήρωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος.

 

15/07/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;