19 Ιουλιου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
H ASUS παρουσιάζει την τεχνολογία Dual Intelligent Processors, μια νέα φιλοσοφία σχεδίασης motherboard, σύμφωνα με την οποία δύο έξυπνοι συν-επεξεργαστές (co-processors) αναλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση του συστήματος ώστε να επιτευχθούν καλύτερες επιδόσεις, αλλά και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.
Η τεχνολογία αυτή περιλαμβάνει τη μονάδα επεξεργασίας TurboV Processing Unit (TPU) και τη μονάδα διαχείρισης ενέργειας Energy Processing Unit (EPU). Ο συνδυασμός των δύο, βοηθά τους χρήστες να αξιοποιούν ακραίες ρυθμίσεις και επιδόσεις του συστήματος, και παράλληλα να μειώνουν το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα του υπολογιστή τους, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.
Οι συν-επεξεργαστές είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των επιδόσεων και της κατανάλωσης, που αποτελούν δύο από τα πιο βασικά θέματα στην εξέλιξη του hardware ενός PC. Καθώς οι κατασκευαστές των CPU πασχίζουν να παρουσιάσουν επεξεργαστές με όλο και περισσότερους πυρήνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία 32nm, η συγκεκριμένη φιλοσοφία της ASUS προωθεί τη βελτιστοποίηση του υπολογιστή μέσα από έναν έξυπνο σχεδιασμό που ανεβάζει τις επιδόσεις και, ταυτόχρονα, μειώνει την κατανάλωση. Με άλλα λόγια, αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για να πάρουμε περισσότερα από το υπάρχον υλικό ενός PC.
Performance Processing Unit για σημαντική βελτίωση των επιδόσεων
Η TPU, η οποία βασίζεται σε μία εντελώς αναβαθμισμένη έκδοση της υπάρχουσας τεχνολογίας ASUS TurboV, αναλαμβάνει πλέον το ρόλο μιας βοηθητικής μονάδας επεξεργασίας, αυξάνει τις επιδόσεις σε πραγματικό χρόνο, και παράλληλα, ελέγχει τα φορτία ώστε να διασφαλίζεται η σταθερότητα του συστήματος. Σε δύσκολες εφαρμογές, η TPU αφαιρεί από τη CPU ένα μεγάλο μέρος του φορτίου της, καταφέρνοντας να βελτιστοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους ολόκληρου του συστήματος, ώστε να πετύχει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Η TPU υποστηρίζει διάφορες πρωτοποριακές τεχνικές tweaking, αποκλειστικότητες της ASUS, και καταφέρνει, μέσα από τη λειτουργία auto tuning, να βελτιστοποιεί τη διαχείριση των πόρων, αυξάνοντας την απόδοση του συστήματος σε ποσοστό που φτάνει έως και το 37%.
”Το να καταφέρεις να πάρεις εντυπωσιακές επιδόσεις με τρόπο φιλικό προς το χρήστη, είναι κάτι που απαιτεί μια ιδιαίτερη κομψότητα, όσον αφορά την αρχιτεκτονική ενός συστήματος, αλλά η τεχνολογία ASUS TPU το καθιστά, πλέον, εφικτό. Ενώ στη περίπτωση του χειροκίνητου tuning υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές προς ρύθμιση και απαιτείται σημαντική εμπειρία από την πλευρά του χρήστη ώστε να μη γίνει κάποιο λάθος, με την TPU οι χρήστες μπορούν να βελτιώνουν τις επιδόσεις του υπολογιστή τους χωρίς να ανησυχούν, και να χαίρονται τις επιπλέον δυνατότητες που τους εξασφαλίζει η πρωτοποριακή τεχνολογία της ASUS ”, δήλωσε o κ. Joe Hsieh, Γενικός Διευθυντής του τμήματος μητρικών καρτών στην ASUS.
Σημαντική οικονομία και προσαρμογή στις εκάστοτε απαιτήσεις
Η μονάδα διαχείρισης ενέργειας EPU, αποκλειστική τεχνολογία της ASUS, αποτελεί τον δεύτερο από το ζεύγος των Dual Intelligent Processors. Ελέγχει και ρυθμίζει την κατανάλωση ισχύος, βοηθώντας τους χρήστες να εξοικονομήσουν ενέργεια, και τελικά να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ο προγραμματισμός της EPU παρακολουθεί στενά τις πραγματικές ανάγκες του υπολογιστή για παροχή ισχύος, μειώνοντας την παροχή ρεύματος σε φάσεις μη απαιτητικής λειτουργίας, και αυξάνοντας την επεξεργαστική ισχύ όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Για την πλειοψηφία των χρηστών, η λειτουργία αυτή μεταφράζεται σε πολύ μεγάλη οικονομία όταν χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους για επεξεργασία κειμένου, εφαρμογές γραφείου ή web browsing. Όταν χρειαστεί, ο υπολογιστής μπαίνει αυτόματα σε mode υψηλής απόδοσης, ώστε να μην υπάρχει ποτέ κανενός είδους χρονική υστέρηση στις επιδόσεις.
Η τεχνολογία Dual Intelligent Processors της ASUS είναι διαθέσιμη για μια πλήρη γκάμα μητρικών. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση Asus.com.
12/07/2010 - kathimerini.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV