Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Windows Phone 7 πριν το τέλος του έτους - Οικονομική ενίσχυση των developer από τη Microsoft

htc at&tΣε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την απαράμιλλη πληθώρα εφαρμογών που διατίθενται για το iPhone (περί τις 225.000), και για τα κινητά Android (περί τις 65.000), η Microsoft φέρεται να προσεγγίζει με τον δικό της τρόπο προγραμματιστές ώστε να διασφαλίσει διαθεσιμότητα Apps για τα επερχόμενα κινητά με το λειτουργικό της Windows Phone 7. 

Το Bloomberg Business Week μεταδίδει ότι η Microsoft αξιοποιεί την οικονομική ευρωστία της για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη εφαρμογών για την πλατφόρμα της: εκτός από τα εργαλεία που διατίθενται δωρεάν, όπως και οι πρώτες συσκευές με το λειτουργικό, η εταιρεία χρηματοδοτεί την ανάπτυξη και την προώθηση των εφαρμογών. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η Microsoft φέρεται να εγγυάται ακόμα και τα έσοδα από τις εφαρμογές, αποδίδοντας τη διαφορά εάν τελικά αυτές δεν έχουν την προσδοκώμενη ζήτηση.

Τα κίνητρα προς τους προγραμματιστές θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικά, δεδομένου ότι πρόκειται για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα που δεν έχουν δοκιμαστεί στην αγορά -εξάλλου, η Microsoft μόλις πρόσφατα εγκατέλειψε την προσπάθεια να προωθήσει τα δικά της κινητά τηλέφωνα με την επωνυμία Kin. Επιπλέον, το επανασχεδιασμένο λειτουργικό της για κινητά αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το τέλος του έτους, οπότε θα κριθεί από τους καταναλωτές.

Η νέα έκδοση του λειτουργικού της Microsoft για κινητά είναι ανανεωμένη εκ βάθρων, γεγονός που σημαίνει ότι δεν διατηρείται η συμβατότητα προς τα πίσω, δηλαδή οι υπάρχουσες εφαρμογές για κινητά Windows (η τελευταία έκδοση είναι η Windows Mobile 6.5) δεν θα τρέχουν στο νέο Windows Phone 7. Τα Windows Phone 7 αναμένονται την εορταστική περίοδο του 2010.

Όλες οι εταιρείες που προωθούν smartphone ή λειτουργικά συστήματα για smartphone δίνουν κίνητρα στους developer για να αναπτύξουν εφαρμογές για την πλατφόρμα τους. Είναι γνωστό ότι η Apple μοιράζεται ένα μερίδιο από τις πωλήσεις εφαρμογών μέσω του AppStore με τους προγραμματιστές. Έτσι, υπολογίζεται δε ότι έχουν αναπτυχθεί περί τις 225.000 εφαρμογές για iPhone, αν και οι πωλήσεις του κινητού της Apple που έχουν ξεπεράσει τα 51 εκατομμύρια από την πρώτη του έκδοση το 2007 έως σήμερα είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό κίνητρο για να αναπτύξει κανείς εφαρμογές για αυτό. Συνάμα, σύμφωνα με την εταιρεία μελετών ABI Research που επικαλείται το Business Week, η Apple διατηρεί τη μερίδα του λέοντος στην αγορά smartphone, δεδομένου ότι το πρώτο τρίμηνο του 2010 είχε το 15,8% των πωλήσεων, σε σύγκριση με 9,9% των κινητών με Android και μόλις 6,9% των κινητών με Windows (ποσοστό που μειώθηκε από το 10,8% την αντίστοιχη περίοδο το 2009).

http://static.doldigital.net/webstatic/4FD11D26D6833CA4E825F76D91AA131C.jpg

Τα σχέδια της Microsoft για το νέο λειτουργικό Windows Phone 7 ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2010 και ένα μήνα αργότερα παρουσιάστηκε η πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών. Έως τον Ιούνιο ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για το λεγόμενο Windows Phone Marketplace, μέσω του οποίου θα διατεθούν οι εφαρμογές. Τον Ιούλιο, ήταν έτοιμα όλα τα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών, ένα training kit (.exe αρχείο) καθώς και οι πρώτες συσκευές με το επερχόμενο πριν το τέλος του έτους λειτουργικό.

Τα νέα κινητά Windows περιλαμβάνουν βιντεοπαιχνίδια για το Xbox LIVE και μουσική/βίντεο Zune. Μια ειδική έκδοση του Bing Search αναλαμβάνει την αναζήτηση με κριτήριο «την πρόθεση του χρήστη". Ενσωματωμένη θα είναι η δυνατότητα συγχρονισμού φωτογραφιών στο κινητό με PC και online. Επίσης, τα κινητά Windows θα φέρουν ειδικές εκδόσεις του Microsoft Office.

Ζωή σε κίνηση


Το motto της Microsoft για τα νέα κινητά με Windows είναι "Life in motion", σε μια προσπάθεια να τονίσει ότι ο χρήστης έχει άμεσα στη διάθεσή του στην αρχική οθόνη του κινητού του, ό,τι τον ενδιαφέρει ανά πάσα στιγμή.

Στην αρχική οθόνη (Start), το περιεχόμενο αλλάζει δυναμικά αντικατοπτρίζοντας την τρέχουσα κίνηση για ό,τι όρισε ο χρήστης ότι τον ενδιαφέρει: οι αλλαγές κατάστασης από τους φίλους που υπάρχουν στις επαφές, τα τρέχοντα ραντεβού, νέο περιεχόμενο από διάφορες υπηρεσίες, προσκλήσεις για συμμετοχή σε παιχνίδια κ.ά. Έτσι, ο χρήστης μπορεί για παράδειγμα να φτιάξει «ζωντανά τουβλάκια» (live tiles) για όλα τα status update, τις φωτογραφίες ή τα post ενός συγκεκριμένου «φίλου».

 

14/07/2010 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;