Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

dog laptopΗ ελληνική φιλοζωική κοινότητα έχει «μετακομίσει» (μαζί με τους τετράποδους φίλους της) στο διαδίκτυο, σε δεκάδες ιστότοπους ειδικά φτιαγμένους από και για κατόχους (ή επίδοξους κατόχους) κατοικιδίων. Αλλες γενικότερες (αφιερωμένες σε πολλές κατηγορίες οικόσιτων ζώων) κι άλλες περισσότερο εξειδικευμένες (επικεντρωμένες σε συγκεκριμένες ράτσες), οι εν λόγω τοποθεσίες φιλοξενούν τα πάντα γύρω από τα αγαπημένα μας κατοικίδια: χρήσιμες πληροφορίες, κτηνιατρικές συμβουλές, «οδηγίες χρήσης», φωτογραφίες, βίντεο, φόρα, αγγελίες κ.ά.

Τι κι αν οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες είναι από άποψη περιβάλλοντος και χρηστικότητας ελαφρώς «πρωτόγονες» (μας ταξιδεύουν πίσω στη δεκαετία του 1990, όταν ακόμη δεν υπήρχαν «έξυπνα» κοινωνικά δίκτυα αλλά απλές σειρές κειμένου σε message boards); Από άποψη περιεχομένου και πληροφόρησης, ωστόσο, τη δουλειά τους την κάνουν μια χαρά, πράγμα το οποίο εκτιμούν οι χιλιάδες επισκέπτες τους.

Ξεκινώντας από «τα γενικά», πέφτει κανείς πάνω σε ιστότοπους όπως οι: InterPet.gr (θεωρείται «το Νο 1 ελληνικό portal για κατοικίδια», ενδιαφέρον παρουσιάζει η μηχανή αναζήτησής του με τη βοήθεια της οποίας δύναται να εντοπίζει κανείς pet shops, κτηνιατρεία, κομμωτήρια σκύλων κ.ά. ανά την Ελλάδα), Zoofilia.gr (εξαιρετικά πλούσιος σε περιεχόμενο ιστοχώρος που λειτουργεί από το 2000) και Filozwos.gr (στα συν το «καθαρό» interface).

Σκύλοι και γάτες
Συνεχίζοντας τώρα «στα ειδικά», διαπιστώνει κανείς πως οι αφιερωμένες σε κατοικίδια ιστοσελίδες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: σε γατόφιλες και κυνόφιλες. Στην κατηγορία των γατόφιλων ξεχωρίζουν ιστότοποι όπως οι: MyCat.gr και Gatospito.gr με τον πρώτο (MyCat.gr) να διακρίνεται για το εξαιρετικά καλαίσθητο, σύγχρονο και λειτουργικό περιβάλλον στο οποίο υποδέχεται τον χρήστη και τον δεύτερο (Gatospito.gr) για τους ουκ-ολίγους γατο-νεολογισμούς του. «Οσοι γατο-πιστοί προσέλθετε!»

Την τιμητική του στο διαδίκτυο δεν θα μπορούσε παρά να έχει και ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ο σκύλος, στον οποίο ως φαίνεται είναι μάλιστα αφιερωμένες περισσότερες ιστοσελίδες από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο οικόσιτο ζώο.

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι: Dognews.gr (αναφορές σε σκυλιά-ήρωες που έγιναν πρωτοσέλιδο), OurDogs.gr (το ψηφιακό σπίτι της «πανελλήνιας κυνοφιλικής κοινότητας»), PetLife.gr (δημιούργημα του εκπαιδευτή σκύλων Γιώργου Πατεράκη), DogForum.gr (φόρουμ συζητήσεων «διανθισμένο» με άλμπουμ μελών και διαγωνισμούς φωτογραφίας), HappyPuppyCafe.com (φόρουμ το οποίο διατηρεί και μια «γωνιά» για γάτες) και DogsHeaven.gr.

Να σημειωθεί πως στην περίπτωση των σκύλων, υπάρχουν και ιστοχώροι επικεντρωμένοι αποκλειστικά σε συγκεκριμένες ράτσες όπως οι: Pitbull-Rescue.gr, wBloodHound.gr, Labradors.gr, Peterstolz.gr, Boxer.com κ.ά.

Ιστοτόποι για κάθε είδους ψάρι, ερπετό ή πτηνό
Και για όλους όσοι έχουν πάθος με άλλου τύπου κατοικίδια, υπάρχουν και οι ιστότοποι: ReptileSalonica.com (τα πάντα γύρω από τα ερπετά: οδηγίες, αγγελίες, οπτικοακουστικά κλιπ, άρθρα, down­loads), PetBirds.gr (ιστοχώρος αφιερωμένος σε καναρίνια, παπαγάλους και εξωτικά πτηνά), Goldfish.gr (θα βρείτε τα πάντα γύρω από τα χρυσόψαρα) και MarineAquarium.gr (στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα Aquazone.gr, Enudreio.gr και Enydriofilia.net).

Δημοσιεύσεις για απώλειες και καταγγελίες
Διαδικτυακός «οδηγός αναζήτησης και αναφοράς χαμένων κατοικιδίων», η υπηρεσία Petfinder.gr, επιτρέπει σε όποιον χάσει κάποιο κατοικίδιο να δημοσιοποιεί άμεσα την εν λόγω απώλεια online στον ιστοχώρο της, να την αποστέλλει αυτόματα σε σχετικά περιοδικά-φιλοζωικούς συλλόγους καθώς και να δημιουργεί μια αφίσα με τα στοιχεία του απολεσθέντος ζώου. Επιπλέον, στις σελίδες του Petfinder.gr δύναται να ανεβάζει κανείς και ενημερώσεις για κατοικίδια όχι που έχασε αλλά που βρήκε, καθώς και καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων ή άλλα κακώς κείμενα. Σπίτι στα χιλιάδες αδέσποτα ή χαμένα ζωάκια που κυκλοφορούν ανάμεσά μας φιλοδοξούν να βρουν και οι ιστότοποι: HugForPet.com, StraysHelp.gr, LostAndFoundAnimals.blogspot.com, Κazshelter.org, Love4Pets.gr, Ηimaira.gr και Adespoto.tv (φιλοξενεί βιντεοαγγελίες), ενώ το ιστολόγιο HappyAdopted.blogspot.com αναλαμβάνει να παρουσιάζει ιστορίες με αίσιο τέλος: πρώην αδέσποτα τα οποία υιοθετήθηκαν και πλέον ζουν με τη νέα τους οικογένεια «όπως του αξίζει!».

 

17/07/2010 - ethnos.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;