Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

iPadΑυστρία, Βέλγιο, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη προστέθηκαν στη λίστα των χωρών στις οποίες κυκλοφορεί ήδη το καινοτόμο δημιούργημα της Apple.

Το iPad κυκλοφορεί από τις 3 Απριλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και σχεδόν δύο μήνες αργότερα έφτασε σε εννέα ακόμα χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Ιαπωνίας και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Πριν το τέλος του έτους θα διατεθεί και «σε πολλές ακόμα», χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις. Εκτιμάται ότι έχουν ήδη πουληθεί 3,3 εκατομμύρια ταμπλέτες της Apple, αν και ο αριθμός θα γίνει ακριβής όταν η Apple ανακοινώσει σύντομα τα οικονομικά της αποτελέσματα.

To iPad είναι πιο λεπτό και πιο ελαφρύ από οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή στην αγορά, ο χειρισμός του γίνεται με την αφή (Multi-touch) και η αυτονομία του φτάνει τις 10 ώρες (αν και εξαρτάται από τις ρυθμίσεις της συσκευής και τη χρήση).

Κυκλοφορεί σε διαφορετικές εκδόσεις με 16GB ή 32GB δίσκο, δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης μέσω Wi-Fi ή/και με 3G. Στην Ελλάδα η συσκευή επιδεικνύεται στα καταστήματα της αλυσίδας Πλαίσιο στο Σύνταγμα, στην Κηφισιά, στο The Mall, στη Βουλιαγμένη, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στην Πάτρα και στη Λάρισα και το e-shop.gr έχει αναρτήσει φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συσκευή.

Στη γειτονική Ιταλία το μοντέλο των 16GB πωλείται €499, αυτό των 32GB αντί 599 ευρώ, ενώ το κόστος ανεβαίνει κατά 100 επιπλέον ευρώ για το μοντέλο των 64GB, όλα με Wi-Fi. Τα μοντέλα με Wi-Fi και 3G κοστίζουν 599 ευρώ για τα 16GB, €699 για τα 32GB και €799 για τα 64GB.

Στο ελληνικό διαδίκτυο γίνεται πολύς λόγος για το αναμενόμενα υψηλό κόστος του στην ελληνική αγορά, αν και δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί ούτε τιμές, ούτε ημερομηνία διάθεσης. Στο Expansys Greece, με περιορισμένα διαθέσιμα κομμάτια, το μοντέλο των 32GB, Wi-Fi πωλείται περί τα 825 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ αυτό με 3G, Wi-Fi και 64GΒ δίσκο φτάνει τα 1.145 ευρώ!

 

20/07/2010 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;