Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
Nexus OneΗ Google παρουσίασε το δικό της κινητό τηλέφωνο, σε μία προσπάθεια να κρατήσει την ηγεμονία της στην online διαφήμιση, καθώς οι καταναλωτές περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Το συγκεκριμένο smartphone, με το όνομα Nexus One, αναμένετο ευρέως, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη, στις αρχές Δεκεμβρίου, ότι η εταιρεία το έχει δώσει για δοκιμές σε ορισμένους υπαλλήλους της.

Το τηλέφωνο, που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το πετυχημένο iPhone της Apple, είναι βασισμένο στην έκδοση 2.1 του Android -λειτουργικού συστήματος της Google- και διαθέτει οθόνη αφής 3,7 ιντσών. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 130 γραμμάρια.

Η Google συνεργάστηκε στενά με την HTC για την ανάπτυξη του τηλεφώνου, το οποίο χρησιμοποιεί επεξεργαστή Snapdragon στο 1 GHz από την Qualcomm.

Οι Αμερικανοί καταναλωτές μπορούν από την Τρίτη να αγοράσουν ηλεκτρονικά ένα Nexus One έναντι 179 δολαρίων με διετές συμβόλαιο στην T-Mobile.

Το Nexus One δεν θα είναι «κλειδωμένο» αποκλειστικά για το δίκτυο της T-Mobile, αλλά θα υπάρξουν και εκδόσεις για τους άλλους μεγάλους παρόχους.

Οι τιμές των παραπάνω «ξεκλείδωτων» συσκευών θα κυμαίνονται περί τα 529 δολάρια.

Η Verizon Wireless στις ΗΠΑ και η Vodafone στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν να προσφέρουν παρόμοιες εκδόσεις του Nexus One από την Ανοιξη, σύμφωνα με αξιωματούχους της Google.

 

ok.gif (15&215;9) Δείτε τα βασικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου στην επίσημη ιστοσελίδα της Google...

 

Κρας τεστ: Nexus One VS. iPhone
Στη μάχη με το iΡhone, πάντως, το Νexus δείχνει να ισοφαρίζει ή και να υπερτερεί σε κάποια χαρακτηριστικά, όπως στην πολύ ισχυρή βιντεοκάμερα, και να έχει μια ελκυστική εμφάνιση όσο και ο ανταγωνιστής του. Εκεί που ηττάται κατά κράτος- τουλάχιστον προς το παρόν- είναι στις εφαρμογές: το iΡhone διαθέτει τουλάχιστον εξαπλάσιο αριθμό. Ως προς την εμφάνιση, η αλήθεια είναι ότι η συσκευή που κατασκευάστηκε στην Ταϊβάν μοιάζει αρκετά στο κινητό τηλέφωνο που θέλει να ανταγωνιστεί. Οι ειδικοί στο Διαδίκτυο έβγαλαν ήδη την ετυμηγορία τους: δεν πρόκειται για επανάσταση στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Το Νexus προσθέτει, ωστόσο, ένα λιθαράκι στην εξέλιξη του τομέα. Κι έρχεται κυρίως για να δώσει ώθηση στο λειτουργικό σύστημα της Google, Αndroid, το οποίο από το 2007 που παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει πολύ μικρά μερίδια στην αγορά αν και χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 20 μοντέλα διαφόρων κατασκευαστών. Βασικός στόχος του Νexus είναι να τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών, καθώς από τεχνολογικής άποψης το νέο έξυπνο κινητό της Google δεν έχει μεγάλες διαφορές από άλλα έξυπνα κινητά με Αndroid όπως είναι το Μotorola Μilestone που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η Google εμφανίζεται, πάντως, να έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες: Όπως σημειώνει ο Μάριο Κιερόζ, επικεφαλής του πρότζεκτ, το Νexus Οne είναι το «σημείο όπου το Διαδίκτυο συναντά το τηλέφωνο».

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=13401119&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800&h=

 

05/01/2010 - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press / tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;