Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

iPhone theft experiment"Άτυχος" ποδηλάτης αποπειράθηκε να κλέψει ένα iPhone 4, χωρίς βέβαια να γνωρίζει τι του έμελλε να πάθει!

Σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που, κάποια στιγμή στη ζωή του, δεν μπήκε στον πειρασμό να κλέψει κάτι.

Οι περισσότεροι περνούν απαρατήρητοι. Ίσως είναι τα μαχαιροπίρουνα από ένα εστιατόριο. Ίσως τσίχλες από το μπακάλικο της γειτονιάς. Οι τύψεις που μπορεί να νιώσουν είναι μηδαμινές. Αναλογιστείτε, όμως, πως μπορεί να ένιωσε ένας κλέφτης όταν εκεί που νόμιζε ότι είχε πιάσει την καλή, βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια.

Καθώς οδηγούσε το ποδήλατό του, ίσως να σκέφτηκε ότι είχε βρει την τέλεια στιγμή για να κλέψει ένα iPhone. Γιατί εκεί, ακριβώς μπροστά του, ήταν μια γυναίκα που κρατούσε επιδεικτικά ένα από τα πιο "πολύτιμα" -αν και λίγο ελαττωματικά- κινητά στον κόσμο.

Ο ποδηλάτης βρισκόταν σε μια από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο, εκεί που όλα "έρχονται και παρέρχονται" σε κλάσματα δευτερολέπτου. Σίγουρα αυτό που θα σκεφτόταν ήταν ότι σύντομα θα καθόταν σε ένα μπαρ, εντυπωσιάζοντας τους άλλους τριγύρω του με το "Life Grip", τον νέο "τρι-δάχτυλικό" τρόπο κρατήματος του iPhone;!

Δυστυχώς, όμως καθώς φαίνεται, το ζώδιο του ποδηλάτη ήταν στον ανάδρομο. Ίσως νωρίτερα να είχε περάσει κάτω από σκάλα ή να είχε συναντήσει τυχαία στο δρόμο μια μαύρη γάτα... Δεν εξηγείτε αλλιώς το γεγονός ότι έπεσε πάνω σε μια δοκιμαστική επίδειξη ενός GPS συστήματος εντοπισμού σε αληθινό χρόνο.

Το σύστημα, το οποίο ονομάζεται Alert and Respond, είναι το τελευταίο επίτευγμα της εταιρείας Covia Labs. Έτσι, ο καημένος ο κλέφτης ποσώς σκέφτηκε να κοιτάξει την οθόνη του κινητού όπου και θα έβλεπε τον εαυτό του να οδηγεί αμέριμνος -και ικανοποιημένος από το νέο του απόκτημα- στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο.

Βλέπετε, ο CEO της Covia, David Kahn, είχε ζητήσει από τη βοηθό του να πάει μέχρι το πεζοδρόμιο για να δουν αν μπορούν να εντοπίσουν τον ακριβή δρόμο που έκανε. Ή τουλάχιστον να εντοπίσουν το τηλέφωνο. Η επίδειξη της εταιρείας πραγματοποιούνταν προκειμένου να δουν τις πλήρεις δυνατότητες του προϊόντος.

Ο Kahn αργότερα σε δηλώσεις του δήλωσε, "Ποιες είναι οι πιθανότητες, να αρπάξεις το κινητό κάποιου, κατά τη διάρκεια μια επίδειξης με θέμα τον εντοπισμό του τηλεφώνου σου σε πραγματικό χρόνο; Αυτό ακριβώς συνέβη στον άτυχο κλέφτη".

Μέσα σε δέκα λεπτά, από τη στιγμή της κλοπής, ο ποδηλάτης βρισκόταν ήδη στα χέρια των αστυνομικών και το iPhone στα "τρία δάχτυλα" (!) του Khan.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι ο Khan δεν είχε προλάβει να ενεργοποιήσει όλα τα θαυμαστά χαρακτηριστικά του συστήματος. Παραδείγματος χάριν, δεν είχε ανοίξει το μικρόφωνο, το οποίο θα του είχε επιτρέψει να ακούει όλες τις συνομιλίες του κλέφτη. Ούτε τη φωτογραφική μηχανή, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να τραβήξει το πρόσωπο του ανθρώπου που τόλμησε να διανοηθεί να κλέψει την εν λόγω συσκευή.

 

22/07/2010 - pcw.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;