Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ενα αρκετά καινοτομικό προϊόν, με το οποίο η Toshiba φιλοδοξεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον (και) των Ελλήνων καταναλωτών. Διάλεξε εποχή...«Πού 'ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια...» σιγοτραγουδούν και οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών με παρουσία στη χώρα μας, βλέποντας το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τα νέα προϊόντα να περιορίζεται κυρίως σε ματιές στις προθήκες των καταστημάτων.

Οπως ήταν αναμενόμενο, άλλωστε, οι οικονομικές συνθήκες και οι απανωτές αυξήσεις στους έμμεσους φόρους έκαναν όσους σκέφτονταν την αγορά υπολογιστή να αναβάλουν την απόπειρα για κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον. Το κλίμα αυτό αποτύπωσαν και στελέχη της Toshiba, που πριν από λίγες ημέρες μάς παρουσίασαν τους νέους φορητούς υπολογιστές. Βάσει όσων είπαν, θα είναι ιδιαιτέρως ευτυχείς τόσο οι ίδιοι όσο και οι συνάδελφοί τους από τους άλλους κατασκευαστές αν η φετινή χρονιά κλείσει για την ελληνική αγορά φορητών συστημάτων με μονοψήφιο ποσοστό αύξησης σε σύγκριση με πέρυσι.

Η ίδια η Toshiba, που φέτος γιορτάζει 25 χρόνια από τη διάθεση του πρώτου της φορητού υπολογιστή, ελπίζει πως με τρία προϊόντα που αναμένονται για τα τέλη Αυγούστου θα προσεγγίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων. Σίγουρα ξεχωρίζει το Libretto W100 με δύο οθόνες αφής 7 ιντσών, το οποίο μπορούμε να πούμε πως αποτελεί κατά κάποιον τρόπο μια πρώτη απάντηση της Toshiba στο iPad της Apple. Η μία οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πληκτρολόγιο, με τη σχετική υπηρεσία (ανάλογη με εκείνη που έχουμε δει κατά καιρούς σε διάφορες συσκευές με οθόνες αφής) να είναι διαθέσιμη ως λειτουργία λογισμικού. Τιμή; Υπολογίστε γύρω στα 1.200 ευρώ, για να επιστρέψουμε στις μελαγχολικές εκτιμήσεις και διαπιστώσεις που λέγαμε πιο πριν...

Το μικράκι της Toshiba

Αν πάλι θέλετε να μείνετε σε πιο αισιόδοξα νερά, θα σας πούμε και για ένα μικρό netbook που έχει σχεδιάσει η Toshiba και με λειτουργικό σύστημα-έκπληξη. Το μίνι φορητό δεν χρησιμοποιεί ούτε Windows ούτε Linux, αλλά το Android της Google. Συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω ασύρματων δικτύων και δικτύων κινητής τηλεφωνίας και παρότι προορίζεται για χρήση στον δρόμο, διαθέτει και μια HDMI υποδοχή για σύνδεση με την τηλεόραση. Τιμή διάθεσης γύρω στα 400 ευρώ, μάς λένε από την Toshiba, εικάζουμε πως αν το φορητό διατεθεί μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όλο και κάποια επιδότηση θα προβλεφθεί.

Μπορούν τέτοιου είδους προϊόντα να προσελκύσουν τους καταναλωτές ή τις επιχειρήσεις που θέλουν (ή, έστω, ονειρεύονται) να εκσυγχρονίσουν λίγο τις υποδομές τους; Η απάντηση μάλλον δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Αν κρίνουμε από την εμπειρία στις ΗΠΑ, μόλις τώρα οι επιχειρήσεις άρχισαν να παραγγέλνουν εξοπλισμό πληροφορικής σε μεγάλες ποσότητες, τερματίζοντας μια διετία με σφιχτό ζωνάρι και περιορισμένους προϋπολογισμούς. Για τα δικά μας δεδομένα, αυτό σημαίνει πως και το 2011 θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για κατασκευαστές και διανομείς, ορισμένοι από τους οποίους μπορεί να αναθεωρήσουν ριζικά τα σχέδιά τους για την ελληνική αγορά.

 

24/07/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;