Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
http://www.tinkercell.com/_/rsrc/1226987404829/Home/Tinkercell.jpg?height=348&width=420

Πρώτα, η τεχνολογία σχεδίασης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών (CAD) εφαρμόστηκε στα αεροσκάφη, τα τρένα και τα αυτοκίνητα. Τώρα, ενώ οι συνθετικοί βιολόγοι επιχειρούν να δημιουργήσουν τεχνητή ζωή, ένα σύστημα CAD αναπτύχθηκε προκειμένου να επανασχεδιαστεί το υλικό της ζωής πολύ πιο γρήγορα και εύκολα.

Ο ινδικής καταγωγής ερευνητής δρ.Deepak Chandran και συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σιατλ, ανέπτυξαν το λογισμικό Tinkercell για να επιτρέψει στους επιστήμονες να παρεμβαίνουν στα συστατικά, ας πούμε, ενός βακτήριου, και να εξομοιώνει την επίδραση που θα έχει η αλλαγή.

Το πακέτο του λογισμικού περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη συστατικών της ζωής, από την οποία οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν διαφορετικά κύτταρα, μεμβράνες πρωτεϊνών, ένζυμα και γονίδια για να δημιουργήσουν τον δικό τους οργανισμό, όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό New Scientist.

Το Tinkercell, στη συνέχεια, θα μπορεί να εξομοιώνει τη μορφή ζωής για να διαπιστωθεί αν οι λειτουργίες της είναι οι αναμενόμενες.

 

05/01/2010 - tvxs.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;