03 Αυγουστου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Τη δυνατότητα να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των κινητών τηλεφώνων της, ιδίως εκείνων με οθόνη 3,7 ιντσών αποκτά η HTC μετά την απόφασή της να εγκαταλείψει τις οθόνες AMOLED που κατασκευάζει η Samsung και να υιοθετήσει τις Super LCD της Sony, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά τους και μειώνοντας την κατανάλωση. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η στροφή στις Super LCD είναι μόνιμη ή προσωρινή λύση στην ανεπάρκεια οθονών AMOLED.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε στις 26 Ιουλίου 2010 ότι τη διάθεση της οθόνης τεχνολογίας Super LCD (SLCD) σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των HTC Desire και Nexus One αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Η οθόνη SLCD προσφέρει απόλυτα φυσικά χρώματα, υψηλό λόγο αντίθεσης, ευρείες γωνίες θέασης και βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας.
«Η HTC καλείται να καλύψει την υψηλή ζήτηση πολλών κινητών τηλεφώνων της, ιδίως των συσκευών που εξοπλίζονται με οθόνες 3,7 ιντσών. Η νέα τεχνολογία SLCD μας επιτρέπει να αυξήσουμε τις παραγωγικές ικανότητές μας και να καλύψουμε γρήγορα την αυξημένη ζήτηση» δήλωσε ο Peter Chou, CEO της HTC Corporation. «Η οθόνη SLCD προσφέρει στους καταναλωτές μια συγκρίσιμη οπτική εμπειρία με τα υπάρχοντα πάνελ διάστασης 3,7 ιντσών, με ορισμένα πρόσθετα οφέλη, όπως τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας». Η SLCD, η τελευταία γενιά της τεχνολογίας LCD, προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με προγενέστερα πάνελ LCD και καλύτερη κατά πέντε φορές διαχείριση ενέργειας. Οι SLCD προσφέρουν επίσης αναβαθμισμένη οπτική εμπειρία και μεγαλύτερες γωνίες θέασης χάρη στην τεχνολογία VSPEC ΙΙΙ της Sony.
Το δίκτυο ΚΤ στην Κορέα που σκοπεύει να διαθέσει το Google Nexus One κατασκευής HTC τον Αύγουστο αποκάλυψε στην εφημερίδα Korea Herald ότι η HTC σκοπεύει να εγκαταλείψει τις AMOLED για τις LCD, καθώς δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή για να καλύψει τη ζήτηση.
Ως υπαίτιος για την ανεπαρκή διαθεσιμότητα οθονών AMOLED φέρεται να είναι η Samsung, η οποία προωθεί επιθετικά το δικό της Samsung Galaxy S. Η συντριπτική πλειονότητα των οθονών AMOLED κατασκευάζονται από μια κοινοπραξία της Samsung Electronics και την Samsung SDI που ονομάζεται Samsung Mobile Display, η παραγωγική ικανότητα της οποίας φτάνει τις 25 εκατομμύρια οθόνες το χρόνο. Εντούτοις, μόνο η Samsung, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής οθονών παγκοσμίως, υπολογίζει ότι θα χρειαστεί 10 με 15 εκατομμύρια AMOLED το δεύτερο εξάμηνο του 2010 μόνο και μόνο για το Samsung Galaxy S. Πάντως, για να ανταπεξέλθει στη ζήτηση η Samsung Mobile Display σχεδιάζει να δεκαπλασιάσει την παραγωγή της για οθόνες διαγωνίου 3 ιντσών τον Ιούλιο του 2011, οπότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία νέο εργοστάσιο για το οποίο επενδύθηκαν 2,5 τρισεκατομμύρια γουόν (ή 1,63 δισ. ευρώ).
Εντούτοις, η αλλαγή στην οθόνη του Nexus One display ίσως προκαλέσει αντίδραση από τους καταναλωτές, για υποβάθμιση των τεχνικών χαρακτηριστικών του τηλεφώνου. Οι οθόνες AMOLED (Αctive Μatrix Οrganic Light Emitting Diode display) είναι πιο λεπτές και προβάλλουν πιο καθαρές εικόνες καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια από τις αντίστοιχες LCD. Η KT ωστόσο, όπως και η HTC υποστηρίζουν ότι η νέα τεχνολογία των LCD, οι Super LCD καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και έχουν υψηλότερη ανάλυση από τις AMOLED παρά το γεγονός ότι έχουν μικρότερο λόγο αντίθεσης καθιστώντας την τεχνολογία αυτή κατάλληλη για την εξοικονόμηση ενέργειας, web surfing και ανάγνωση κειμένου. Αμδότερες αποτελούν διαφορετικές τεχνολογικές μεθόδους με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά τους, αναφέρει η ΚΤ στο δικτυακό της τόπο.
27/07/2010 - tech.in.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV