Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ παρουσίασε, στη διεθνή έκθεση καταναλωτικών προϊόντων του Λας Βέγκας, ένα νέο επίπεδο υπολογιστή με οθόνη αφής και χωρίς φυσικό πληκτρολόγιο από τη Hewlett Packard.

Ο νέος επίπεδος υπολογιστής,που θα «τρέχει» το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 7, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή εντός του 2010 (πιθανότατα στα μέσα του έτους) και είναι ιδανικός για ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων (αποτελώντας ανταγωνιστική εναλλακτική λύση στους e-readers), για «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο και για ψυχαγωγία εν κινήσει.

Πρόκειται για μια νέα, πολλά υποσχόμενη, κατηγορία υπολογιστών. Η αναγγελία έγινε, ενώ πληθαίνουν οι φήμες ότι η Apple, μεγάλη ανταγωνίστρια τόσο της ΗΡ όσο και της Microsoft, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δικό της υπολογιστή-ταμπλέτα, πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου φέτος (ίσως στις 27 του μηνός).

Οι άλλες εταιρίες βιάζονται να ανακοινώσουν ανάλογα προϊόντα, φοβούμενες ότι η Apple θα κάνει πάλι το «θαύμα» της και θα καταλάβει εξαπίνης τη νέα αγορά, όπως έχει κάνει στο παρελθόν με το iPod και το iPhone.

Ο επικεφαλής της Microsoft (μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο) ανακοίνωσε μια γενικότερη στενότερη συνεργασία με την ΗΡ (μεγαλύτερη κατασκευάστρια προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως) σε διάφορα «μέτωπα», όπως οι μηχανές αναζήτησης και οι διαδικτυακές πύλες (η ΗΡ πρόκειται να υιοθετήσει πλέον την μηχανή Bing, καθώς και το MSN).

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του νέου μοντέλου.

 

07/01/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;