Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

BlackpadH καναδική εταιρία Research In Motion (RIM), κατασκευάστρια του «έξυπνου» κινητού Blackberry, η οποία δημιουργήθηκε και συν-διευθύνεται με επιτυχία από τον ελληνικής καταγωγής Μάικ Λαζαρίδη, σκοπεύει να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το Νοέμβριο το Blackpad, ένα νέο υπολογιστή-ταμπλέτα (tablet).

Η κίνηση αυτή, την οποία τα ξένα πρακτορεία αποδίδουν σε πηγές που γνωρίζουν το θέμα (η εταιρία RIM δεν έχει επίσημα επιβεβαιώσει), αποσκοπεί ασφαλώς στο να ανταγωνιστεί το iPad της Apple, αλλά και τις παρεμφερείς συσκευές που ετοιμάζουν άλλοι κατασκευαστές, με επίκεντρο την Microsoft και το λειτουργικό της σύστημα.

Το Blackpad (όπως θα είναι η ονομασία του νέου προϊόντος, σύμφωνα με τις πληροφορίες) αναμένεται να έχει ίδιες περίπου διαστάσεις με το iPad και να κοστίζει ανάλογα με τη συσκευή της Apple (που ξεκινά από τα 499 δολάρια).

Η Apple έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 3 εκατ. iPad μετά την κυκλοφορία του τον Απρίλιο.

Από την άλλη, η RIM αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη μια αναβαθμισμένη έκδοση του Blackberry, με στόχο να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά το iPhone της Apple και τα άλλα «έξυπνα» κινητά.

 

02/08/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;