Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

the social network movie posterΜια ματιά στην ιστορία της δημιουργίας της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης Facebook και του ιδρυτή της Μαρκ Ζάκερμπεργκ ρίχνει η νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ (Fight Club) με τίτλο «The Social Network».

Κεντρικός χαρακτήρας του φιλμ ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Τζέσι Άιζενμπεργκ (Adventureland). Στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ στο ρόλο του μετάέπειτα προέδρου της εταιρείας, Σον Πάρκερ, ενώ ο Άντριου Γκάρφιλντ ερμηνεύει τον φίλο και συμφοιτητή του Ζάκερμπεργκ, Εντουάρντο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που το Social Network είναι μια ταινία για το Facebook, δεν πρόκειται να διαφημιστεί στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση

Μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003, ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυϊα στις γλώσσες προγραμματισμού Μαρκ Ζάκερμπεργκ κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα.

Σε μια έξαψη blogging και προγραμματισμού στο φοιτητικό του δωμάτιο, ο Μαρκ αρχίζει κάτι που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και θα προκαλέσει επανάσταση στην επικοινωνία. Μόλις έξι χρόνια, αλλά και 500 εκατομμύρια φίλους μετά, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ γίνεται ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία… Όμως για αυτόν τον επιχειρηματία, η επιτυχία οδηγεί τόσο σε προσωπικές όσο και νομικές επιπλοκές.

Το «The Social Network» μια ταινία σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ και σενάριο Άαρον Σόρκιν (Δυτική Πτέρυγα) αποδεικνύει ότι... δεν μπορείς να κάνεις 500 εκατομμύρια φίλους, χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς.

Η ταινία είναι σε παραγωγή Σκοτ Ρούντιν, Ντέινα Μπρουνέτι, Μάικλ ΝτεΛούκα και Σεάν Σαφίν και βασισμένη στο βιβλίο «The Accidental Billionaires» του Μπεν Μέζρικ.

 

15/07/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;