Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

mobile internetH Vodafone παρέχει μια νέα υπηρεσία πρόσβασης στο Ίντερνετ από κινητά τηλέφωνα μέσω του δικτύου της την οποία ονομάζει «Vodafone Internet Όλη-Μέρα». Χωρίς δέσμευση συμβολαίου ή ακόμα και την αγορά κάρτας, οι χρήστες οποιαδήποτε κινητού Vodafone μπορούν να ικανοποιήσουν την περιστασιακή ανάγκη πρόσβασης στο Ίντερνετ από το κινητό τους. Από την άλλη, η Cosmote παρέχει την επίσης νέα υπηρεσία Cosmote Internet on the Phone, με την οποία επιτρέπει κίνηση 60ΜΒ από το κινητό αντί 3 ευρώ για 30 μέρες.

Όλοι οι συνδρομητές συμβολαίου της Vodafone, οι χρήστες καρτοκινητής τηλεφωνίας και καρτοπρογράμματος της Vodafone μπορούν να ζητήσουν την ενεργοποίηση της υπηρεσίας με μια δωρεάν κλήση στο 1350. Από τη στιγμή της ενεργοποίησης και την πρώτη είσοδο στο Ίντερνετ από το κινητό πραγματοποιείται η χρέωση του 1 ευρώ.

Έτσι, ο χρήστης αποκτά δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ «για μια ημέρα» (και συγκεκριμένα από την ώρα που θα μπει για πρώτη φορά στο Ίντερνετ, στο Vodafone live! ή στο MyWeb έως τις 4 τα ξημερώματα), την οποία η Vodafone χαρακτηρίζει «απεριόριστη», αν και σύμφωνα με την πολιτική ορθής χρήσης υπάρχει περιορισμός στον διακινούμενο όγκο στα 10ΜΒ την ημέρα. Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου ορθής χρήσης, ο χρήστης δεν χρεώνεται και διατηρεί την δυνατότητα πλοήγησης στο Internet αλλά με περιορισμένη ταχύτητα (μόλις GPRS 64Kbps).

Η χρέωση του 1 ευρώ δεν αφορά σε χρήση κατά περιαγωγή. «Απεριόριστη» είναι και η πρόσβαση στο Vodafone live! και στο MyWeb της εταιρείας (η κίνηση από την πλόηγηση σε αυτά προσμετράται στα διαθέσιμα 10ΜΒ).

Vodafone Internet από το κινητό για φανατικούς χρήστες

Οι χρήστες κινητού Vodafone έχουν επίσης τις εξής επιλογές για πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό, που συμφέρουν εάν δεν χρειάζεται την πρόσβαση μόνο για μια ημέρα:

  • να προσθέσουν στο συμβόλαιό τους πρόγραμμα Mobile Internet ή να εγγραφούν στα προγράμματα Vodafone Unlimited με Internet.
  • Ακόμα όμως και οι χρήστες καρτοκινητού Vodafone μπορούν να το αξιοποιήσουν για πρόσβαση στο Ίντερνετ με την πλέον συμφέρουσα πρόταση, του Mobile Internet με τη χρήση του Unlimited Kαρτοπρόγραμμα: συγκεκριμένα εάν δεν θέλετε να δεσμεύεστε με συμβόλαιο, εγγραφείτε σε αυτό. Κάθε μήνα θα σας έρχεται στο σπίτι ένας «λογαριασμός» γύρω στα 15 ευρώ (ή στα 20 ευρώ ή στα 25 ευρώ ή στα 36 ευρώ ανάλογα τι θα επιλέξετε), που εάν τον πληρώσετε θα έχετε το αντίστοιχο ποσό διαθέσιμο για ομιλία, SMS ή Mobile Internet. Έτσι, για παράδειγμα εάν έχετε εγγραφεί στο Καρτοπρόγραμμα 15 (με 15 ευρώ) μπορείτε να το αξιοποιήσετε για Mobile Internet και για κίνηση έως 750ΜΒ, ενώ με το Καρτοπρόγραμμα 25 έχετε δικαίωμα «απεριόριστης» κίνησης.

Cosmote Internet on the Phone για 30 ημέρες και 60ΜΒ με 3 ευρώ

Στις 22 Ιουλίου 2010, η Cosmote εγκαινίασε το ΚαρτοΣυμβόλαιο. Μέσω αυτού παρέχει και την υπηρεσία Cosmote Internet on the Phone. Στο πακέτο Starter δεν υπάρχει προ-πληρωμένη χρήση της υπηρεσίας και έτσι η κίνηση χρεώνεται αντί 1,0332 ευρώ για κάθε ΜΒ. Ωστόσο, οι συνδρομητές μπορούν να ζητήσουν την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Internet on the Phone 60 με κόστος 3 ευρώ (με ΦΠΑ 23%) για χρήση 60ΜΒ εντός 30 ημερών.

Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν περισσότερα από ένα Internet on the Phone 60 για να πολλαπλασιάσουν την επιτρεπόμενη κίνηση. Σημειωτέον ότι η ενεργοποίηση νέου πακέτου, πριν απενεργοποιηθεί το προηγούμενο (δηλαδή πριν παρέλθουν 30 ημέρες από την ενεργοποίηση του προηγούμενου) έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά τυχόν υπολοίπου κίνησης από το προηγούμενο. Διαφορετικά, τυχόν προπληρωμένο υπόλοιπο κίνησης δεν μεταφέρεται μετά την απενεργοποίησή του. Μετά τη χρήση των προπληρωμένων 60ΜΒ, η χρέωση είναι επίσης 1,0332 ευρώ ανά ΜΒ.

Η Εξυπηρέτηση Πελατών ΚαρτοΣυμβολαίου απαντά στο 1313 με χρέωση 12,1 λεπτά ανά κλήση.

 

27/07/2010 - tech.in.gr

 

Α πα πα... Τι παρανοϊκές τιμές είν' αυτές?!; Sealed

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;