07 Αυγουστου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
«Διαχειριστές online εικόνας» θάβουν στο βάθος της Google τα άσχημα των κακών παιδιών της σοουμπίζ!
Τι κάνει κάποιος διάσημος αν αποκαλυπτικές φωτογραφίες του έχουν «ανέβει» στο Διαδίκτυο ή αν η επιθετική συμπεριφορά του προσφέρει τροφή πικρόχολων σχολίων στις διάφορες ιστοσελίδες και ιστολόγια; Απευθύνεται στον Αμερικανό Γκάρι Πάουερς και στους υπόλοιπους «διαχειριστές online δημόσιας εικόνας».
Πρόκειται για ειδικούς της επικοινωνίας, οι οποίοι έχουν ιδρύσει εταιρείες που καθαρίζουν τα «άπλυτα» των αστέρων της σοουμπίζ, του αθλητισμού, των επιχειρήσεων και των κοσμικών στηλών. Πελάτες είναι τα επώνυμα «κακά» παιδιά με πρώτη και καλύτερη την Κέιτ Μος, γνωστό μοντέλο με αδυναμία στις απαγορευμένες ουσίες. Τα πλουσιοκόριτσα Πάρις Χίλτον και Λίντσεϊ Λόχαν έχουν κάθε λόγο να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, καθώς βάζουν τα δυνατά τους για να καταστρέφουν τη δημόσια εικόνα τους.
Οι εταιρείες αυτές φροντίζουν να «θάβουν» τα άσχημα περιστατικά στα οποία έχουν εμπλακεί τα πρόσωπα αυτά ή και να εξαφανίζουν τις απρεπείς εικόνες τους, ενώ αντίθετα προωθούν τα θετικά σχόλια που τους έχουν αποδοθεί.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Στη δημοφιλέστατη μηχανή αναζήτησης του Google, οι διαχειριστές της εικόνας φροντίζουν στην κορυφή των αποτελεσμάτων να εμφανίζονται τα θετικά για την εικόνα των πελατών τους στοιχεία, σπρώχνοντας στον πάτο τα αρνητικά αποτελέσματα.
Για έναν κοινό θνητό ο «καθαρισμός» της ιντερνετικής εικόνας του κοστίζει ελάχιστα: από 11 ευρώ ως 23 ευρώ τον μήνα. Για τους επωνύμους οι τιμές ανεβαίνουν στα ύψη, φτάνοντας μερικές χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο- χώρια οι «ειδικές αποστολές», όταν π.χ. ένας ξυλοδαρμός ή μια σύλληψη για χρήση ναρκωτικών αυξάνει τον όγκο της «δουλειάς».
Εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από το προφίλ του στο Διαδίκτυο
Πρόσφατη έρευνα της Microsoft έδειξε ότι το 78% των εργοδοτών στις ΗΠΑ συμβουλεύεται μηχανές αναζήτησης για πληροφορίες σχετικές με υποψήφιους υπαλλήλους. Η αυξανόμενη απήχηση του Διαδικτύου έχει ως αποτέλεσμα ο καθένας μας να διαμορφώνει ακόμη και άθελά του μια εικόνα για τον εαυτό του, η οποία όμως αποθηκεύεται μόνιμα στην αόρατη και ευμετάβλητη «συλλογική μνήμη» του ιστοχώρου.
Ετσι, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που απευθύνονται σε εταιρείες διαχείρισης της εικόνας. Η βιομηχανία αυτή που ξεπρόβαλε εν μια νυκτί, επιφυλάσσει τρομακτική ανάπτυξη, εκτιμούν πολλοί ειδικοί, καθώς σύντομα λογισμικό αναγνώρισης προσώπου θα καθιστά δυνατή την εύρεση οποιασδήποτε εικόνας στην οποία εμφανίζεται κάποιος - ακόμη και αν βρίσκεται «χωμένος» κάπου στο βάθος.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οτιδήποτε κάνουμε στο Διαδίκτυο είναι ανιχνεύσιμο. Θεωρούν πιθανό ακόμη και αυτοί που εργάζονται στις εταιρείες προστασίας της εικόνας να απευθύνονται σε τρίτους για να τους σβήνουν τα ίχνη που αφήνουν στον ιστοχώρο!
04/08/2010 - tovima.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV