Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Download Safari 5Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Safari 5 που κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες πριν, ήταν η δυνατότητα για εγκατάσταση επεκτάσεων που έχουν γράψει τρίτοι developers. Η έκδοση 5.0.1 που μόλις διατέθηκε στο κοινό φέρνει μαζί της και την επίσημη gallery, στην οποία οι χρήστες μπορούν να βρουν τα extensions που θέλουν να εγκαταστήσουν στον browser.

Η gallery περιλαμβάνει επεκτάσεις που έχουν δημιουργηθεί από το Twitter, το Bing, το eBay, το Amazon και πολλούς άλλους φορείς και ανεξάρτητους developers. Η εγκατάσταση γίνεται με το πάτημα του κουμπιού Install Now. Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν ότι οι επεκτάσεις μοιάζουν αρκετά κι αυτές του Chrome, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι οι δύο browsers έχουν πολλά κοινά στοιχεία: αμφότεροι βασίζονται στο WebKit και χρησιμοποιούν HTML, JavaScript και CSS για τα add-ons.

Οπωσδήποτε, οι επεκτάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές για έναν σύγχρονο browser, είναι όμως γεγονός ότι η Apple άργησε πάρα πολύ να δώσει αυτή τη δυνατότητα σε developers. Ο Firefox έχει εδραιώσει τη θέση του στην αγορά εδώ και καιρό κυρίως λόγω των add-ons, ενώ ο Chrome αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του και όλα δείχνουν ότι θα πιάσει διψήφιο ποσοστό μέχρι το τέλος του 2010. Έτσι, στενεύουν αρκετά τα περιθώρια για τον Safari της Apple...

 

29/07/2010 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;