Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

IOS 4 3GSΈνα ευάλωτο σημείο, το οποίο μόλις ανιχνεύτηκε στο λογισμικό iOS που «τρέχει» στο iPhone και το iPad της Apple, μπορεί να λειτουργήσει ως «κερκόπορτα» και να επιτρέψει στους χάκερ να πάρουν τον πλήρη έλεγχο αυτών των συσκευών, σύμφωνα με τρεις εταιρίες κυβερνοασφάλειας.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις εταιρίες Symantec, Lookout και Vupen, επηρεάζει το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple, το οποίο επίσης «τρέχει» στο iPod Touch. Εκπρόσωπος της Apple, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, δήλωσε ότι η εταιρία ήδη μελετά το ζήτημα.

Το κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε, είναι το πιο πρόσφατο κρούσμα σε άλλα ανάλογα που έχουν συμβεί τελευταία. Οι ειδικοί, στην πρόσφατη συνδιάσκεψη των «καλών» χάκερς στο Λας Βέγκας, επεσήμαναν αρκετά ευάλωτα σημεία στο λειτουργικό σύστημα Android που έχει δημιουργήσει η Google για κινητά.

Οι κινητές συσκευές -και τα «έξυπνα» κινητά ιδιαίτερα- έχουν γίνει όλο και πιο ευάλωτα σε κυβερνοεπιθέσεις, καθώς το λογισμικό τους είναι πια πολύπλοκο, όλο και πιο παρεμφερές με αυτό των προσωπικών υπολογιστών, με συνέπεια τα κινητά τηλέφωνα να απειλούνται από ανάλογα προβλήματα.

Οι χάκερς θα πρέπει να ξεγελάσουν ένα χρήστη κινητού iPhone ή iPad να επισκεφτεί μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα με ένα «μολυσμένο» αρχείο PDF.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περιπτώσεις που όντως κάποιος χάκερ έχει καταφέρει να πάρει τον έλεγχο κάποιας κινητής συσκευής της Apple, η οποία πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς, καλά θα κάνει να προσφέρει γρήγορα τα δικά της αντίμετρα προστασίας στους χρήστες.

 

04/08/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;