13 Αυγουστου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Ακόμη ένα βήμα προς την ψηφιακή εποχή θα κάνουν τα δημοτικά σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά: τα περίπου 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ενιαίο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν 10 φορητούς ηλεκτρονικούς (laptops) το καθένα.
O εξοπλισμός των ολοήμερων σχολείων, όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας, θα γίνει στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία».
Με τους φορητούς υπολογιστές οι εκπαιδευτικοί των ολοήμερων δημοτικών σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Ετσι, θα έχουν άμεση πρόσβαση στα κατάλληλο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και θα μπορούν να το χρησιμοποιούν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόσβαση όμως στους υπολογιστές θα έχουν και οι μαθητές. Τα παιδιά θα μπορούν να βλέπουν όχι μόνο τα βιβλία τους σε ηλεκτρονική μορφή αλλά και ένα πιο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό- μια ψηφιακή πλατφόρμα- για κάθε μάθημα. Στόχος των υπευθύνων του υπουργείου είναι επίσης τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση να αξιοποιείται το Ιντερνετ για την άντληση πληροφοριών. Σημειώνεται πως πριν από την προμήθεια των φορητών υπολογιστών αναμένεται να γίνει επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για τη χρήση τους στις σχολικές τάξεις.
Μάθημα στο ψηφιακό σχολείο
Ο εξοπλισμός των ολοήμερων δημοτικών με φορητούς υπολογιστές, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί ένα μόνο μέρος από το πρόγραμμα του υπουργείου με τίτλο «Ψηφιακό σχολείο» που στόχο έχει να εντάξει τις νέες τεχνολογίες στις αίθουσες. Για παράδειγμα, από τη νέα σχολική χρονιά αρκετά γυμνάσια της χώρας αναμένεται να αποκτήσουν πιλοτικά διαδραστικούς πίνακες. Τα διαδραστικά αυτά συστήματα θα λειτουργήσουν συνδυαστικά με τις ήδη υπάρχουσες υποδομές δηλαδή τους φορητούς υπολογιστές. Από το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινωθεί πως η προμήθεια των συστημάτων αυτών θα γίνει μέσω των σχολικών επιτροπών στα σχολεία που θα δηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον. Για τον σκοπό αυτό, θα αποσταλεί ερωτηματολόγιο σε όλα τα γυμνάσια και το κάθε σχολείο, ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες του, θα μπορεί να επιλέξει τον κατάλληλο τύπο του διαδραστικού συστήματος εκ των 5 εναλλακτικών κατηγοριών που διατίθενται σήμερα στην ελληνική αγορά.
Μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του δικτύου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), προκειμένου ο εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να έχει πρόσβαση στο κατάλληλο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό, κατά την διδακτική διαδικασία.
Οπως ανακοίνωσε πάντως χθες το υπουργείο, οι σχολικές επιτροπές των δημοτικών σχολείων έχουν προθεσμία έως τις 20 Σεπτεμβρίου για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.
09/08/2010 - tanea.gr / tovima.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV