Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

iphone & blackberryΗ γερμανική κυβέρνηση κάλεσε τους υπουργούς και τα άλλα στελέχη της δημόσιας διοίκησης της χώρας να μην χρησιμοποιούν τα «έξυπνα» τηλέφωνά τους Blackberry και iPhone, καθώς ο υπουργός εσωτερικών προειδοποίησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια «δραματική» αύξηση στις κυβερνο-επιθέσεις.

Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, δήλωσε ότι οι ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι δέχτηκαν οδηγίες να χρησιμοποιούν συσκευές Simko της Deutsche Telekom, μετά από «επείγουσα» συμβουλή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών.

Τα Blackberry της καναδικής RIM προσφέρουν υψηλό επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων και e-mail, όμως το Βερολίνο -όπως και διάφορες αραβικές χώρες- φαίνεται να ανησυχεί, επειδή όλη η κίνηση δεδομένων διέρχεται μέσω δύο κέντρων της RIM στη Βρετανία και τον Καναδά.

Ο γερμανός υπουργός εσωτερικών δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι υπάρχει κίνδυνος κακόβουλο λογισμικό να διεισδύσει σε κυβερνητικά και εταιρικά δίκτυα πληροφορικής μέσω των «έξυπνων» τηλεφώνων.

«Η (γερμανική) κυβέρνηση πρέπει συνεπώς να φροντίσει να προστατεύσει αποτελεσματικά το δικό της δίκτυο», είπε. «Η υποδομή των Blackberry είναι ένα εταιρικό κλειστό σύστημα. Όμως οι προδιαγραφές πρόσβασης σε αυτό πρέπει να τίθενται από την κυβέρνηση και όχι από μια ιδιωτική εταιρία», πρόσθεσε.

Ο Ντε Μεζιέρ αποκάλυψε ότι η Γερμανία βιώνει «μια δραματική αύξηση στις επιθέσεις εναντίον των δικτύων μας και ειδικά εναντίον των κυβερνητικών δικτύων», είτε από ξένες μυστικές υπηρεσίες, είτε από το οργανωμένο έγκλημα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η σχετική συμβουλή αποφυγής των Blackberry και iPhone από τα στελέχη του γερμανικού κράτους υπάρχει από το 2009, αλλά μόλις τώρα τράβηξε την προσοχή των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσαν η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες που απειλούν να βάλουν «εμπάργκο» στα Blackberry, προβάλλοντας κι αυτές φόβους εθνικής ασφαλείας.

 

10/08/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;