Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1092499_b.jpg
Τα τσιπ παρουσίασε στο Λας Βέγκας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intel Πολ Οτελίνι

Ο γίγαντας των ημιαγωγών Intel παρουσίασε μια νέα σειρά επεξεργαστών που βασίζονται στην κατασκευαστική τεχνολογία των 32 νανομέτρων, περίπου ένα χρόνο πριν παρουσιαστούν τα αντίστοιχα τσιπ του μεγάλου ανταγωνιστή της AMD.

Οι επεξεργαστές για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές που παρουσίασε η Intel στη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας (CES) είναι οι πρώτοι που  βασίζονται σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα πλάτους 32 νανομέτρων, ή δισεκατομμυριοστών του μέτρου.

Η νέα κατασκευαστική μέθοδος ουσιαστικά διπλασιάζει την πυκνότητα των τρανζίστορ στο τελικό τσιπ. Τα νέα τρανζίστορ -μικροσκοπικοί διακόπτες που ρυθμίζουν τη ροή ηλεκτρικού ρεύματος- είναι τόσο μικρά ώστε το κεφάλι μιας καρφίτσας θα χωρούσε περίπου 60 εκατομμύρια από αυτά.

Η σμίκρυνση αυξάνει τις επιδόσεις και μειώνει την κατανάλωση και τις τιμές των υπολογιστών, διαβεβαιώνει η Intel.

Η AMD, από την πλευρά της, θεωρεί ότι το μέγεθος των κυκλωμάτων δεν έχει τόση σημασία όσο οι επιδόσεις στην επεξεργασία γραφικών. Η εταιρεία έδωσε 5,6 δισ. δολάρια το 2006 για να αγοράσει την ATI και να γίνει έτσι μεγάλος παίκτης στην αγορά των γραφικών υψηλών απαιτήσεων, κάτι που η Intel δεν έχει καταφέρει παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες.

Η Intel κυριαρχεί όμως στην αγορά επεξεργαστών για netbook με τη σειρά Atom και προσπαθεί να κάνει το ίδιο με τα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mercury Research, η Intel κατέχει σήμερα το 81,5% της αγοράς επεξεργαστών για PC και διακομιστές, ενώ η AMD περιορίζεται στη δεύτερη θέση με 17,8%.


08/01/2010 - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;