Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Οι βίντεο-γκέιμερς είναι η πιο απαιτητική ομάδα καταναλωτών στον χώρο της πληροφορικής, αλλά και αυτή που ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα και ακολουθεί πάντα από κοντά τις εξελίξεις.

Για τον λόγο αυτό οι κατασκευαστές φροντίζουν να διαθέτουν στην αγορά συνεχώς πιο εξελιγμένες συσκευές, με στόχο να μπορεί κανείς να συναρμολογήσει υπολογιστές πολύ γρήγορους, με μεγάλη επεξεργαστική ισχύ και κυρίως με δυνατότητα διαχείρισης ακόμα και τρισδιάστατων γραφικών υψηλής ευκρίνειας.GIGABYTE RADEON HD5870GIGABYTE RADEON HD5870 - Με ψύξη

Η κάρτα γραφικών της Gigabyte χρησιμοποιεί το καινούριο τσιπ της ATI με πυρήνα ΗD5870 το οποίο εγγυάται ρεαλιστική απεικόνιση σε βιντεοπαιχνίδι, αλλά και ταινίες υψηλής ευκρίνειας. Εχει τεράστια μνήμη DDR5 2GΒ και προσφέρει 6 ψηφιακές εξόδους εικόνας. Πριν την αγοράσετε, φροντίστε ο υπολογιστής σας να έχει εύχερες δύο θέσεις PCI στο πίσω μέρος του κουτιού, καθώς εκτός από την κάρτα γραφικών υπάρχει και ενσωματωμένο ειδικό σύστημα ψύξης.

Τιμή: 573 ευρώ


TWINTECH GTX 470TWINTECH GTX 470 - Ομαλό HD βίντεο

Η τιμή της κινείται αρκετά πιο χαμηλά από τις αντίστοιχες των πιο ακριβών μοντέλων στην κατηγορία, διαθέτει όμως όλα τα απαραίτητα προσόντα για να μπορεί κανείς να απολαμβάνει ακόμα και τα πιο καινούρια βιντεογκέιμ. Ο λόγος για την κάρτα γραφικών GΤΧ 470 της Τwintech η οποία χρησιμοποιεί τσιπ της Νvidia και διαθέτει αποκλειστική μνήμη video 1.280 ΜΒ. Προσφέρει ομαλή αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ευκρίνειας, υποστηρίζει το πρότυπο Direct Χ 11 και διαθέτει έξοδο Dual DVI και mini HDMI για εύκολη διασύνδεση με οθόνη υπολογιστή, τηλεόραση και προτζέκτορα.

Τιμή: 345 ευρώ


PNY QUADRO FX 1800PNY QUADRO FX 1800 - Και επαγγελματική...

Η Quadro FΧ 1800 της ΡΝΥ με τσιπ της Nvidia καλύπτει τις ανάγκες τόσο των γκέιμερ όσο και επαγγελματιών από τον χώρο του graphic animation. Βασίζεται στην αρχιτεκτονική Nvidia Cuda, υποστηρίζει χρώματα 30 bit και συνιστάται σε όσους δουλεύουν σε σχεδιαστικές εφαρμογές CAD. Διαθέτει μία έξοδο DVI Dual Link και δύο DisplayPort, ενώ μπορεί να συνδεθεί και με συσκευές ΗDΜΙ, μέσω ειδικού αντάπτορα. Γενικά είναι ένα μοντέλο που μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και με επαγγελματικές εφαρμογές και με γκέιμ ή ταινίες.

Τιμή: 534 ευρώ

 

ASUS ENGTX480ASUS ENGTX480 - Και 3D

Η Αsus έχει πολύ καλή φήμη στον χώρο των καρτών γραφικών και φροντίζει πάντα να βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας.

Η νέα κάρτα της ΕΝGΤΧ400 χρησιμοποιεί το τσιπ GeForce GTX480 της Νvidia και προσφέρει τις πιο καλές επιδόσεις στη διαχείριση γραφικών, υποστηρίζοντας προβολές τριών διαστάσεων και υψηλής ευκρίνειας. Είναι συμβατή με DirectX 11 και προσφέρει ανάλυση σήματος ακόμα και 2560x1600 pixels.

Τιμή: 532 ευρώ

 

MSI R5870 EYEFINITY 6MSI R5870 EYEFINITY 6 - Για απαιτητικούς

Η ΜSΙ Ρ5870 Εyefinity 6 είναι μια από τις πλέον εξελιγμένες κάρτες γραφικών και βασίζεται στο τσιπ ΗD5870 της ΑΤΙ. Για τους πολύ απαιτητικούς χρήστες, υποστηρίζεται η παράλληλη χρήση δύο ή ακόμα και τριών καρτών γραφικών παράλληλα (χάρη στην τεχνολογία ATI CrossFireX), ενώ ταυτόχρονα η κάρτα διαθέτει μνήμη DDR5 2GΒ και συνδέεται σε PCI Express 2.1 για γρήγορη μεταφορά δεδομένων. Συνοδεύεται από εγγύηση καλής λειτουργίας για 3 χρόνια και βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην κατηγορία.

Τιμή: 599 ευρώ


SAPPHIRE 5850SAPPHIRE 5850 - Τιμή ευκαιρίας

Η πολύ μειωμένη τιμή της κάρτας 5850 της Sapphire, σε συνδυασμό με τις αξιόλογες επιδόσεις της την καθιστούν εξαιρετική πρόταση.

Διαθέτει επαρκή αποκλειστική μνήμη βίντεο DDR5 1GΒ και τα καταφέρνει άψογα, τόσο σε προβολή βίντεο, όσο και σε βιντεογκέιμ. Υποστηρίζει τη χρήση δύο ίδιων καρτών (αξιοποιώντας την τεχνολογία Crossfire), καθώς και πρότυπα DirectX 11 και Shader Model 5 και στην τιμή αυτή είναι μια πραγματική ευκαιρία.

Τιμή: 326 ευρώ


MSI GTX 285MSI GTX 285 - Αντέχει ακόμα

Η κάρτα γραφικών GΤΧ 285 της ΜSΙ βασίζεται σε τσιπ της Νvidia και παρ΄ ότι δεν είναι ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην αγορά, καταφέρνει να στέκεται αξιοπρεπώς, χάρη στην πολύ καλή σχέση τιμής- επιδόσεων που εξασφαλίζει. Διαθέτει αποκλειστική μνήμη βίντεο 1 GΒ και ενσωματώνει σύστημα ψύξης δύο ανεμιστήρων και 5 Ηeat pipes για να μην έχετε τον φόβο της υπερθέρμανσης κάθε φορά που τρέχετε κάποιο απαιτητικό παιχνίδι. Δεν είναι συμβατή με DirectX 11, αλλά για την ώρα αυτό δεν θα σας απασχολήσει, ενώ επιπλέον η ύπαρξη εξόδων DVΙ και ΗDΜΙ καταγράφονται στα πλεονεκτήματά της.

Τιμή: 378 ευρώ

 

17/08/2010 - ndigital @ tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;