Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η Google και άλλες διαδικτυακές εταιρείες όπως οι Yahoo και Facebook, ενδεχομένως να χρειαστεί να καταβάλλουν μεγαλύτερους φόρους με βάση τα διαφημιστικά τους έσοδα, σύμφωνα με έκθεση που συντάχθηκε για λογαριασμό της γαλλικής κυβέρνησης.

google

Τα χρήματα που θα αποσπαστούν από το μέτρο αυτό θα διατεθούν για νόμιμους, εναλλακτικούς τρόπους αγοράς βιβλίων, ταινιών και μουσικής μέσω διαδικτύου. Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί ακολουθεί σκληρή γραμμή απέναντι στην κυριαρχία του ψηφιακού περιεχομένου, αμυνόμενος της γαλλικής λογοτεχνίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Γαλλία έχει εισαγάγει νέα νομοθεσία με στόχο την πάταξη της παράνομης λήψης αρχείων από το διαδίκτυο.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ύψους 700 εκατ. λιρών, μιας μεγάλης ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της αντίστοιχης ηλεκτρονικής βάσης ψηφιοποιημένων βιβλίων της Google.

Το Νοέμβριο, δόθηκε εντολή σε επιτροπή, που συστάθηκε για αυτό το σκοπό, να βρει τρόπους αντιμετώπισης της παράνομης διακίνησης υλικού μέσω διαδικτύου, που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα, όπως οι ταινίες και η μουσική. Το γαλλικό σχέδιο κατά της πειρατείας προβλέπει επίσης βαρύτατες κυρώσεις για όσους «κατεβάζουν» παράνομα ηλεκτρονικά αρχεία. Η γαλλική νομοθεσία υποχρεώνει ήδη τους χρήστες που υποπίπτουν τρεις φορές στο ίδιο αδίκημα να διακόπτουν τη σύνδεση του διαδικτύου.

Ο "ακήρυχτος πόλεμος" των Γάλλων με την Google ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ο γαλλικός εκδοτικός οίκος Seuil κατέθεσε μήνυση εναντίον της, ισχυριζόμενος ότι η μετατροπή γαλλικών έργων σε ηλεκτρονικά βιβλία και η διάθεσή τους μέσω διαδικτύου αντίκειται στους γαλλικούς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο Σαρκοζί υπεραμύνθηκε των Γάλλων εκδοτών οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί και διατίθενται υπό «θολό» νομικό καθεστώς ή και εντελώς παράνομα μέσω της Google 100.000 γαλλικά έργα.

Ο Patrick Zelnik, που βοήθησε στη διεξαγωγή της έρευνας, ελπίζει ότι η ιδέα θα υιοθετηθεί από όλη την Ε.Ε. Ωστόσο κάτι τέτοιο δύσκολα εφαρμόζεται.

Η Google έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στο σχέδιο: "Δεν θεωρούμε ότι η επιβολή επιπλέον φόρου στη διαφήμιση του διαδικτύου είναι ο σωστός τρόπος”.

 

08/01/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;