Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

find my date buttonΝέα μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα αποκαλύπτει ότι οι ενήλικες με οικιακή πρόσβαση στο Ίντερνετ έχουν περισσότερες πιθανότητες να συνάψουν ρομαντική σχέση σε σχέση με εκείνους που δε διαθέτουν σύνδεση στο Διαδίκτυο από το σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα βρήκε ότι περισσότερο από 82% των ενηλίκων με πρόσβαση από το σπίτι διατηρούσαν σχέση με σύντροφο, σε σύγκριση με το 63% εκείνων που δε χρησιμοποιούσαν τον Παγκόσμιο Ιστό, όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της, στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Ένωσης.

«Η έρευνα μας δείχνει τη σημασία της πρόσβασης στο Ίντερνετ στην ανεύρεση συντρόφου, στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Μάικλ Ρόζενφελντ, βοηθός καθηγητή κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, και επικεφαλής της μελέτης. Οι ερευνητές βρήκαν ακόμη ότι αυξάνεται συνεχώς η σημασία και ο ρόλος του Ίντερνετ στη γνωριμία μεταξύ ατόμων, ειδικά του ίδιου φύλου.

«Είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια το Ίντερνετ να αντικαταστήσει τους κοινούς γνωστούς ως τον κυριότερο τρόπο με τον οποίο γνωρίζουμε το σύντροφο μας, για πρώτη φορά μετά το 1940», είπε ο Ρόζενφελντ. Μεταξύ των ζευγαριών που γνωρίστηκαν στο Διαδίκτυο, το 61% αφορούσε ζευγάρια του ίδιου φύλου. «Οι πιθανότητες δείχνουν ότι κάτι τέτοιο είναι περισσότερο πιθανό, ενώ ακόμη πιο πιθανό είναι να προέρχονται από διαφορετικές θρησκευτικές κουλτούρες».

«Το Διαδίκτυο δεν είναι απλά ένας νέος και περισσότερο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσουμε ή να επεκτείνουμε τον κοινωνικό μας περίγυρο, ακόμη περισσότερο, είναι ένας νέος κοινωνικός ενδιάμεσος που μπορεί να αναπροσδιορίσει το είδος των συντρόφων και σχέσεων που συνάπτουμε», κατέληξε ο Ρόζενφελντ.

 

16/08/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;