Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Τα κεντρικά γραφεία της Intel στη Σάντα Κλάρα της ΚαλιφόρνιαΟ γίγαντας της βιομηχανίας ημιαγωγών Intel ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τη μεγάλη εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών McAfee -γνωστής από το αντι-ιικό λογισμικό της- για 7,68 δισ. δολάρια!

Στην ανακοίνωσή της, η Intel επισημαίνει ότι η ασφάλεια παίζει όλο και πιο κρίσιμο ρόλο, καθώς ολοένα και περισσότερες συσκευές, από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τα αυτοκίνητα, συνδέονται στο Διαδίκτυο.

H συμφωνία εξαγοράς έχει ήδη εγκριθεί ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, εκκρεμεί όμως η έγκριση από τους μετόχους της McAfee και από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές. Η Intel θα πληρώσει 48 δολάρια για κάθε μετοχή της McAfee, ποσό 60% υψηλότερο από την πραγματική τιμή της μετοχής την Τετάρτη. Η McAfee είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλειας υπολογιστών με κέρδη που ανήλθαν το 2009 στα 2 δισ. δολάρια. Και οι δύο εταιρείες έχουν έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια.

Η ανακοίνωση της Intel αναφέρει ότι η ασφάλεια είναι πλέον θεμελιώδης συνιστώσα της λειτουργίας των υπολογιστών και πολλών ακόμα συσκευών στο Διαδίκτυο. Εκτιμά ότι η σημερινή προσέγγιση στο θέμα δεν καλύπτει τις όλο και περισσότερες συσκευές που λειτουργούν online, όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι τηλεοράσεις, τα αυτοκίνητα, οι ιατρικές συσκευές και τα μηχανήματα ανάληψης μετρητών.

«Στο παρελθόν, η ενεργειακή αποδοτικότητα και η συνδεσιμότητα όριζαν τις απαιτήσεις του computing» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Πολ Οτελίνι. «Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η ασφάλεια θα αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα στις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος» πρόσθεσε.

Η Intel εκτιμά ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε μικρή κάμψη των εσόδων το πρώτο έτος μετά την εξαγορά, προβλέπει όμως μικρή αύξηση για το οικονομικό έτος που θα ακολουθήσει και ακόμα μεγαλύτερη αύξηση τα επόμενα χρόνια. Τον Ιούλιο, η Intel ανέφερε ότι τα κέρδη της το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο ήταν τα υψηλότερα εδώ και μια δεκαετία, καθώς η αγορά ημιαγωγών έχει πλέον ανακάμψει και τα νέα εργοστάσιά της περιορίζουν το κόστος παραγωγής.

 

19/08/2010 - tovima.gr

Ετικέτες:

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;