Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

PS Jailbreak Η Sony κατάφερε να φέρει μεγάλη αντίσταση στην πειρατεία του PS3, αλλά όχι αρκετή για να γλιτώσει τελικά η κονσόλα από τα νύχια των hackers. Η πρώτη προσπάθεια είχε γίνει τον Ιανουάριο από τον Geohot, ειδικός στον τομέα των σπασιμάτων (μιας και είναι ο άνθρωπος που κατόρθωσε και ''έσπασε'' το λειτουργικό του iPhone) και χρειάστηκε 3 εβδομάδες για να «σπάσει πειραματικά και από περιέργεια» το PS3.

Πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε ένας τύπος από το πουθενά στο YouTube που ισχυριζόταν πως έλαβε ένα πακέτο το οποίο περιείχε μέσα το πρώτο modchip για την κονσόλα της Sony μαζί με οδηγίες χρήσης. Ο συγκεκριμένος κύριος είναι μάλιστα ο ιδιοκτήτης ενός μεγάλου καταστήματος, οπότε καταλαβαίνετε πως δεν θα συνέφερε το κατάστημά του να κάνει ψευδείς δηλώσεις. Παρόλα αυτά, δεν υπήρχαν αποδείξεις για τίποτα και κανείς δεν τον πίστεψε. Έτσι, για να αποδείξει πως τα λεγόμενα του ήταν πραγματικότητα, ανέβασε μερικά βίντεο που δείχνουν πως πράγματι λειτουργεί το PS Jailbreak (το όνομα που δόθηκε στο chip).

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο τσιπάκι να ξεχωρίζει, είναι πως δεν χρειάζεται να ανοίξετε την κονσόλα σας για να το τοποθετήσετε πάνω σε κάποια πλακέτα του συστήματος, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τοποθετήσετε σε κάποια usb θύρα! Με λίγα λόγια, πρόκειται για το πρώτο USB Modchip και όπως καταλαβαίνετε, ακόμη και αν το χρησιμοποιήσετε δεν χάνετε την εγγύηση του PS3 σας αφού δεν προκαλείτε τροποποιήσεις σε αυτό. Ακόμη, πρέπει να πούμε πως το PS Jailbreak είναι συμβατό με όλα τα μοντέλα του PS3 που έχουν κυκλοφορήσει, είτε είναι ''Fat'', είτε Slim.

Τα modchip δημιουργούνται κυρίως για να μπορείτε να παίζετε αντίγραφα των αυθεντικών σας παιχνιδιών από κάποιο εξωτερικό δίσκο ή usb stick. Αυτό ακριβώς κάνει και το PS Jailbreak. Δίνει την δυνατότητα στους κατόχους του να μπορούν να τρέχουν αντίγραφα παιχνιδιών από κάποια εξωτερική πηγή ή ακόμη και από το δίσκο του PS3, σε διπλάσια μάλιστα ταχύτητα από τα blu-ray. Ακόμη, επιτρέπει την εκτέλεση homebrew εφαρμογών και emulators αλλά δυστυχώς δεν μπορεί (ακόμη) να ''τρέξει'' blu-ray ταινίες και παιχνίδια του PS2 ή του PSone. Τέλος, μπορεί πολύ εύκολα να αναβαθμιστεί, άπλα τοποθετώντας το σε ένα PC και χρησιμοποιώντας ένα ανάλογο λογισμικό.

Το PS Jailbreak μπορείτε να το αγοράσετε για 170 δολάρια (περίπου 130 ευρώ) από το OzModChips.com το οποίο είναι και το κατάστημα που παρέλαβε το πρώτο πακέτο. Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα υπάρχουν επίσης αρκετοί συνεργαζόμενοι πωλητές ανά τον κόσμο... Για να δούμε λοιπόν. Η Sony θα λάβει τα μέτρα της ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του/τους;...

 

20/08/2010 - gameworld.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;