Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Google Chrome OS TabletΣτις 3 Απριλίου ξεκίνησαν οι πωλήσεις ενός προϊόντος που δεν είχαμε ξανασυναντήσει δημιουργώντας παράλληλα μία νέα κατηγορία τεχνολογικών προϊόντων τα οποία είναι γνωστά ως tablets. Ο λόγος φυσικά για το iPad της Apple το οποίο πούλησε 300.000 τεμάχια σε μία μόλις μέρα και 3 εκατομμύρια τεμάχια σε 80 ημέρες, και συνεχίζει. Τα νούμερα αυτά όπως ήταν λογικό ενθουσίασαν (κατά κάποιο τρόπο) τις υπόλοιπες τεχνολογικές εταιρείες οι οποίες αποφάσισαν ότι θέλουν κομμάτι από την πίτα των νέων gadget.

Σήμερα πωλούνται περίπου 5 διαφορετικά tablet μεγάλων εταιρειών ενώ υπερδιπλάσια είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες. Όχι και άσχημα για ένα προϊόν που 5 μήνες πριν δεν υπήρχε. Παρά όμως τις προσπάθειες των εταιρειών να φτάσουν και να ξεπεράσουν το iPad καμία δεν τα έχει καταφέρει… ακόμα.

Μετά τη δημιουργία του γνωστού σε όλους Android λογισμικού που η Google απέδειξε στην Apple γιατί έχει ρευστότητα 120 δις δολαρίων έναντι 30 δις της Apple, η Google αποφασίζει να πάει την ήδη υπάρχουσα κόντρα ένα βήμα παραπέρα, και το παραπέρα στην προκειμένη περίπτωση είναι η δημιουργία του αντιπάλου δέους του iPad.

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι επισήμως, έγκυρες πληροφορίες γνωστοποίησαν τη δημιουργία του Google Chrome OS tablet καθώς και την ημέρα κυκλοφορίας του.

Στις 26 Νοεμβρίου λοιπόν οι απανταχού gadgetακιδες θα γνωρίσουν για πρώτη φορά το tablet της Google το οποίο αναμένεται να είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του. Η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν επιλέχτηκε τυχαία καθώς είναι λεγόμενη «Μαύρη Παρασκευή» που στην Αμερική είναι μία μέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) και έχει αποδειχτεί πως είναι η πιο εμπορική μέρα του χρόνου καθώς τα μαγαζιά είναι γεμάτα.

Την κατασκευή του tablet της Google θα αναλάβει η HTC ενώ οι πωλήσεις του -στην Αμερική- θα γίνουν μέσω των καταστημάτων της Verizon η οποία είναι γνωστή από τις πολύ καλές της σχέσεις με την Motorola.

 

19/08/2010 - protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;