Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Οι νέοι προβολείς «τσέπης» λειτουργούν με ολογραφικό λέιζερ

Βαρεθήκατε να κουβαλάτε μαζί σας τον φορητό σας υπολογιστή; Σύντομα θα μπορείτε να μπορείτε να πληκτρολογείτε τα έγγραφά σας και να «σερφάρετε» στο διαδίκτυο με τη βοήθεια ενός καινοτομικού μικροσκοπικού προβολέα «τσέπης», ο οποίος μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια - όπως για παράδειγμα το τραπέζι του εστιατορίου όπου βρίσκεστε με την παρέα σας - σε μια οθόνη αφής 10 ιντσών.

light touch ολογραφικός προβολέας Η συσκευή, που παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων του Λας Βέγκας στις ΗΠΑ και η οποία θυμίζει ένα ανάλογο «γκάτζετ» στην ταινία “Minority Report”, ονομάζεται Light Touch και αποτελεί δημιούργημα της βρετανικής εταιρίας Light Βlue Optics με έδρα το Κέμπριτζ, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο.

Το Light Touch - που διαθέτει ασύρματη σύνδεση Wi-Fi, συνεργάζεται θαυμάσια με τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί να αξιοποιηθεί για την άμεση αποστολή μηνυμάτων στο Twitter ή για games - χρησιμοποιεί την προβολή ολογραφικού λέιζερ για να δημιουργήσει μια οθόνη. Υπέρυθροι αισθητήρες συλλαμβάνουν τις κινήσεις των δαχτύλων του χρήστη πάνω στην εικονική οθόνη και του επιτρέπουν να πληκτρολογήσει κείμενα, να χειριστεί έγγραφα, να δει φωτογραφίες και βίντεο κ.α. Περνώντας το χέρι του πάνω από την ολογραφική επιφάνεια, ο χρήστης μπορεί να μετακινηθεί από πρόγραμμα σε πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, τέτοιες συσκευές μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες σε εστιατόρια, καταστήματα και ξενοδοχεία. Οι αναλυτές εξεπλάγησαν, κατά την παρουσίασή της στο Λας Βέγκας, από το πόσο ακριβής ήταν η συσκευή. Το Light Touch δουλεύει ακόμα και σε καμπύλες επιφάνειες, ενώ «τρέχει» τα Windows CE, μια έκδοση του λειτουργικού προγράμματος της Microsoft.

Η κατασκευάστρια εταιρία Light Βlue Optics δεν προτίθεται να πουλά απευθείας το Light Touch στους καταναλωτές, αλλά να πουλήσει την τεχνολογία της σε άλλες μεγάλες εταιρίες παραγωγής ηλεκτρονικών προϊόντων για χρήση στα δικά τους προϊόντα. Εταιρίες όπως οι Adobe, Microsoft και Toyota φημολογείται ότι έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Προβολέας «τσέπης»

Ένας άλλος καινοτομικός προβολέας, που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Λας Βέγκας και ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε, είναι ο Snowwx Laser Pico Projector της εταιρίας Microvision. Πρόκειται για ένα προβολέα «τσέπης» (με μέγεθος περίπου όσο ένα πακέτο τραπουλόχαρτα), που θα στοιχίζει γύρω στα 500 δολάρια και η πώλησή του θα αρχίσει εντός του 2010.

Χρησιμοποιεί λέιζερ για να προβάλει μια υψηλής ανάλυσης εικόνα (widescreen) πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Μπορεί να συνδεθεί με κινητό τηλέφωνο, με οποιαδήποτε άλλο φορητό media player ή με υπολογιστή.

 

11/01/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;