Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Cortex-A9 Processor coreΗ ARM ανακοίνωσε ότι κατάφερε να κατασκευάσει μια νέα έκδοση του επεξεργαστή Cortex A9, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ολοκλήρωσης των 28 νανομέτρων. Ο νέος επεξεργαστής είναι καρπός της συνεργασίας ανάμεσα στην ARM και τη GlobalFoundries, την εταιρεία που δημιουργήθηκε έπειτα από το διαχωρισμό της AMD σε δύο επιχειρήσεις. Η μείωση των νανομέτρων αλλάζει άρδην τις επιδόσεις του A9.

Το νέο μοντέλο είναι διπύρηνο και σύμφωνα με την ARM η αρχική συχνότητα λειτουργίας είναι 2GHz, ενώ με αλλαγή στο βολτάζ μπορεί να φτάσει μέχρι την εντυπωσιακή ταχύτητα των 2.8GHz. Κατά τα φαινόμενα, μιλάμε για μια τεχνική παρόμοια με το Turbo Boost της Intel, ωστόσο δε γνωρίζουμε αν η αύξηση της συχνότητας αφορά και τους δύο πυρήνες ή μόνο τον ένα (όπως στην περίπτωση του Turbo Boost).

Δίχως αμφιβολία, η ARM κάνει επίδειξη ισχύος με τον νέο Cortex A9 και ρίχνει το γάντι στην Intel, η οποία ετοιμάζεται να μπει στην αγορά των smartphones με νέους επεξεργαστές Atom.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη σχετικά με το πότε θα μπει σε γραμμή παραγωγής ο νέος επεξεργαστής, συνεπώς δε μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα δούμε τα πρώτα smartphones/tablets που θα βασίζονται στο πανίσχυρο αυτό προϊόν.

 

02/09/2010 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;