Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

india lockdownΗ Ινδία τηρεί σκληρή στάση απέναντι στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ζητώντας με οδηγία της «πρόσβαση στα πάντα». Αξιωματούχος του ινδικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι κάθε εταιρεία τηλεπικοινωνιακών δικτύων που λειτουργεί στη χώρα θα πρέπει να είναι «προσβάσιμη».

«Είτε αφορά τη Google, το Skype ή κάποια άλλη εταιρεία στην Ινδία, θα πρέπει να παρέχει δεδομένα», δήλωσε ο ίδιος. Η κίνηση πραγματοποιείται μετά από συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ της ινδικής κυβέρνησης και την Research In Motion, κατασκευάστρια των BlackBerry για το ίδιο θέμα.

Η κυβέρνηση της χώρας στοχεύει κατά πάσα πιθανότητα στα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα που δίνουν ασφαλή πρόσβαση στους εργαζομένους τους που δουλεύουν εκτός των γραφείων τους. Κάποιοι θεωρούν ότι η επικέντρωση της χώρας σε αυτό τον τομέα έχει να κάνει με τον αυξημένο φόβο εκδήλωσης τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφος της.

Από τη στάση της Ινδίας είναι πολύ πιθανό να επηρεαστεί και η Google, που χρησιμοποιεί ισχυρούς κώδικες κρυπτογράφησης για το Gmail, αλλά και η Skype, η γνωστή υπηρεσία πραγματοποίησης κλήσεων μέσω Ίντερνετ. Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει προς το παρόν κάποια σχετική ενημέρωση από την ινδική κυβέρνηση.

 

01/09/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;