Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

επεξεργαστήςΣημαντική αύξηση της τάξης του 31,5% σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να σημειώσει η αγορά των επεξεργαστών υπολογιστών, φτάνοντας τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας αναλύσεων Gartner.

Η εταιρεία προέβλεψε ακόμη τα έσοδα της αγοράς θα φτάσουν τα 314 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011, αυξημένα κατά 4,6% σε σχέση με το 2010. Το 2009, τα έσοδα των εταιρειών κατασκευής επεξεργαστών κυμάνθηκαν στα 228 δισεκατομμύρια.

«Η ανάπτυξη των επεξεργαστών στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2010 ήταν πολύ ισχυρή, ωστόσο γίνεται φανερό ότι η αγορά δεν θα μπορέσει διατηρήσει τη δυναμική αυτή στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και το 2011», δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος της Gartner, Μπράιαν Λιούις.

«Παρά το ότι έχουν υποχωρήσει σε σημαντικό βαθμό οι συνέπειες της ευρωπαϊκής κρίσης, η διεθνής οικονομική ανάκαμψη επιβραδύνεται, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη συντηρητική στάση των εταιρειών απέναντι στις τεχνολογικές δαπάνες, που μεταφράζεται σε αντίστοιχη στασιμότητα στις εταιρείες κατασκευής επεξεργαστών», συμπλήρωσε ο Λιούις.

Η Gartner ανέφερε ότι η προμηθευτική αλυσίδα δείχνει σημάδια διόρθωσης και η πρόβλεψη για την αγορά προσωπικών υπολογιστών το τρίτο τρίμηνο του έτους δείχνει ότι θα κινηθεί κάτω από τον εποχικό μέσο όρο. «Ωστόσο, η αύξηση των πωλήσεων στα tablets θα μειώσουν εν μέρει τις επιπτώσεις της μείωσης στους προσωπικούς υπολογιστές», σημειώνει.

Η Ένωσης Εταιρειών Επεξεργαστών ανέφερε πρόσφατα ότι οι πωλήσεις σε ετήσια βάση έφτασαν τα 169,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 46,7% σε σχέση με τα 115,3 δισεκατομμύρια του πρώτου επταμήνου του έτους, ενώ αναμένει αύξηση 28,4% για το σύνολο του έτους.

 

02/09/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;