Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το 50% των καταναλωτών βλέπει τηλεόραση μέσω web!

Για στροφή των καταναλωτών στην παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω Internet κάνει λόγο μία τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ConsumerLab της Ericsson.

Η έρευνα, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία από επτά χώρες (Κίνα, Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία, Ταϊβάν, Βρετανία και ΗΠΑ), έδειξε ότι το 50% των καταναλωτών χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων κάθε εβδομάδα. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν μέχρι και το 35% του ελεύθερου χρόνου τους για την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων και video.

Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το 93% των καταναλωτών παρακολουθεί κάποιο «κλασικό» τηλεοπτικό πρόγραμμα, όμως, τα νέα κανάλια διανομής έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Για παράδειγμα, κάθε εβδομάδα περισσότερο από το 70% των καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα «κατεβάζει» ή παρακολουθεί τηλεοπτικό περιεχόμενο που έχει γίνει εγγραφή σε κάποιο ψηφιακό μέσο ή στο Διαδίκτυο.

Xωρίς διαλείμματα
Όσον αφορά το μέλλον, οι καταναλωτές ζητούν να παρακολουθούν τηλεοπτικό περιεχόμενο με βάση τις προσωπικές απαιτήσεις τους, όποτε το ζητήσουν, σε υψηλή ποιότητα και χωρίς διαφημιστικά διαλείμματα.

googletvΈτοιμο το Google TV

Την έναρξη λειτουργίας της τηλεοπτικής πλατφόρμας του ιντερνετικού κολοσσού, Google, προανήγγειλε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Έρικ Σμίντ, στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας, στο Βερολίνο.

«Το Google TV θα αρχίσει να εκπέμπει μέσω διαδικτύου το φθινόπωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αργότερα σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Έρικ Σμιντ, διευκρινίζοντας ότι «το αργότερο το 2011, η τηλεοπτική πλατφόρμα της εταιρίας θα είναι προσβάσιμη σε όλους».

Η Google συνεργάζεται για την τηλεοπτική της πλατφόρμα με τις εταιρίες Sony και Logitech.

Και ο μεταφραστής...
Παράλληλα η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης παρουσίασε το νέο επίτευγμά της, ένα λογισμικό που επιτρέπει στο χρήση του ίντερνετ να έχει στη διάθεσή του έναν μεταφραστή.

Ο μεταφραστής αυτός μπορεί να βοηθήσει στην επικοινωνία δύο ανθρώπων που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, καθώς ο ένας από τους δύο θα ακούει τη μετάφραση των όσων αναφέρει ο συνομιλητής του, με μικρή χρονοκαθυστέρηση.

Ο μεταφραστής στηρίζεται σε έναν πανίσχυρο σέρβερ που ελέγχεται από τη Google. «Οι αλλαγές σήμερα γίνονται με τέτοια ταχύτητα που οι κοινωνίες δεν είναι έτοιμες στην πραγματικότητα για να αντιμετωπίσουν αυτό που θα συμβεί όταν οι πάντες θα είναι online, ο καθένας θα μπορεί να ανεβάζει πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν γύρω του», δήλωσε ο Σμιντ.

 

04-07/09/2010 - imerisia.gr / tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;