Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1093440_b.jpg
Δεν υπάρχει πια κοινωνική απαίτηση για ιδιωτικότητα, πιστεύει ο «κύριος Facebook»

Η εκρηκτική επιτυχία των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης καθιστά προφανές για τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται πλέον για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο.

Μιλώντας σε εκδήλωση τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο, ο 25χρονος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook υποστήριξε ότι η ιδιωτικότητα «δεν είναι πλέον κοινωνική νόρμα».

«Ο κόσμος νιώθει πια πραγματικά άνετα όχι μόνο να μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες διαφόρων ειδών, αλλά και να τις μοιράζεται πιο ανοιχτά και με περισσότερους ανθρώπους».

»Αυτή η κοινωνική νόρμα έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου» είπε.

Οι δηλώσεις του έρχονται λίγο καιρό μετά την απόφαση της εταιρείας του να αλλάξει τις ρυθμίσεις ασφάλειας για τους 350 εκατομμύρια χρήστες του Facebook. Οργανώσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας κατηγόρησαν τότε το Ζάκερμπεργκ ότι εξωθεί τους χρήστες να «ανοίξουν» τα προφίλ τους έτσι ώστε να μπορεί να τα διαβάσει ο καθένας.

Είχαν εξάλλου προηγηθεί πολυάριθμα περιστατικά στα οποία οι χρήστες διαπίστωσαν έντρομοι ότι πληροφορίες που είχαν δημοσιεύσει μόνο για τα μάτια των φίλων τους ήταν στην πραγματικότητα ανοιχτές για οποιονδήποτε στον Παγκόσμιο Ιστό.

Ο ιδρυτής της υπηρεσίας, όμως, πιστεύει ότι οι εταιρείες του Διαδικτύου οφείλουν να προσαρμόζονται στις «αλλαγές της κοινωνικής νόρμας» που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ίδιο.

«Όταν ξεκίνησα -το Facebook- από τον κοιτώνα μου στο Χάρβαρντ, η ερώτηση που είχε πολύς κόσμος ήταν 'Γιατί να θέλω να δημοσιεύσω οποιαδήποτε πληροφορία στο Διαδίκτυο; Γιατί να θέλω να αποκτήσω δικτυακό τόπο;'».

Έκτοτε η κατάσταση έχει όντως αλλάξει, παραμένει όμως ασαφές αν οι ίδιοι οι χρήστες του Facebook συμμερίζονται τις ριζοσπαστικές απόψεις του Ζάκερμπεργκ για τα δικά τους προσωπικά τους δεδομένα.


11/01/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;