13 Ιανουαριου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
«Με το πρόγραμμα που εγκατέστησα πρόσφατα στο κινητό μου, μπορώ να κάνω πολύ φθηνά τηλεφωνήματα στη φίλη μου που μένει μόνιμα στην Ισπανία και σε πρώην συνεργάτες μου στην Αγγλία».
«Η ποιότητα του ήχου είναι πολύ καλή και οι τιμές ιδιαίτερα χαμηλές» λέει στα «ΝΕΑ» ο Απόστολος Καρκούλης, που την τελευταία εβδομάδα έχει πραγματοποιήσει από το κινητό του περίπου 2 ώρες κλήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες. Και ο λογαριασμός; «Μαζί με τα τηλεφωνήματα σε σταθερά και κινητά στην Αγγλία και σε κινητό στην Ισπανία, όχι πάνω από 15 ευρώ» απαντά.
Φθηνές κλήσεις στο εξωτερικό από κινητό υπόσχονται νέα προγράμματα που διατίθενται στο Ίντερνετ. Οι χρεώσεις κυμαίνονται από 0,02 έως 0,035 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις σε κινητά και σταθερά στις ΗΠΑ, ενώ αρχίζουν από 0,02 για σταθερά και από 0,17 ευρώ ανά λεπτό για κινητά στην Ευρώπη. Όπως προκύπτει από τη σύγκριση με τιμολόγια εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για διεθνείς κλήσεις, με αυτά τα προγράμματα οι χρήστες μπορούν να μιλάνε διπλάσιο έως τριακονταπλάσιο χρόνο επιπλέον με τα ίδια χρήματα.
Για να επιτύχουν τις χαμηλές χρεώσεις, οι επιχειρήσεις που ανέπτυξαν τις εκδόσεις λογισμικού φθηνής διεθνούς τηλεφωνίας για κινητά αξιοποίησαν τις τεχνολογίες του Διαδικτύου όπως ακριβώς είχαν κάνει παλαιότερα και με τα σταθερά. Ωστόσο, για να μπορείτε να κάνετε οικονομικά κλήσεις στο εξωτερικό υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις: Ιδανικά, το κινητό πρέπει να έχει τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο WiFi, όπως για παράδειγμα το iΡhone.
Skype για κινητά
Πρωτοπόρο πρόγραμμα και στον τομέα της φθηνής διεθνούς κινητής τηλεφωνίας- πέρα από τα σταθερά- θεωρείται το Skype. Ήδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Skype διατίθενται εκδόσεις για iΡhone, για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows Μobile καθώς και για συγκεκριμένα μοντέλα Νokia που διαθέτουν δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα WiFi όπως Ν800, Ν810 και Ν900. Για φθηνές κλήσεις σε οποιονδήποτε τηλεφωνικό αριθμό εκτός Ελλάδος πρέπει η συσκευή να έχει τη δυνατότητα σύνδεσης σε WiFi. Επιπλέον, πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στο κινητό την αντίστοιχη έκδοση του προγράμματος, η οποία διατίθεται δωρεάν.
Σύμφωνα με το τιμολόγιο Skype, οι κλήσεις σε κινητά και σταθερά στις ΗΠΑ κοστίζουν 2 λεπτά το λεπτό (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), με εξαίρεση την Πολιτεία της Αλάσκας όπου η τιμή φτάνει τα 4,4 λεπτά. Στην Αυστραλία το κόστος κλήσης ανά λεπτό σε σταθερό ανέρχεται στα 2 λεπτά και σε κινητό στα 19 λεπτά. Τα ίδια ισχύουν και για τη Γαλλία, ενώ λίγα λεπτά παραπάνω κοστίζουν οι κλήσεις σε κινητά στη Γερμανία και την Ιταλία.
ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ:
Με τα προγράμματα οι χρήστες μπορούν να μιλάνε διπλάσιο έως τριακονταπλάσιο χρόνο με τα ίδια χρήματα
Δωρεάν χρόνος ομιλίας και χωρίς WiFi
Αν το κινητό δεν διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης WiFi, το πρόγραμμα Τruphone Αnywhere αποτελεί τη λύση για φθηνές κλήσεις στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του. Εκτός από τις εκδόσεις για iΡhone και Αndroid που μοιάζουν πολύ με το Skype (και λειτουργούν με WiFi), το πρόγραμμα διατίθεται και για μοντέλα Νokia- π.χ. Ν78, 5320, 6210, 6650 κ.ά.-, Βlackberry χωρίς WiFi καθώς και για iΡhone όταν αυτά δεν βρίσκονται σε δίκτυο WiFi. Μάλιστα, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν χρόνο ομιλίας 0,5 δολάρια, έτσι ώστε οι χρήστες να δοκιμάσουν την υπηρεσία της.
Όταν το λογισμικό εγκατασταθεί στο τηλέφωνο, «καταλαβαίνει» πότε γίνεται κλήση στο εξωτερικό και δίνει στον χρήστη την επιλογή να προχωρήσει είτε μέσω της υπηρεσίας Τruphone είτε κανονικά από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας (GSΜ call). Επιλέγοντας την υπηρεσία Τruphone για να τηλεφωνήσουμε π.χ. σε κινητό στις ΗΠΑ, το πρόγραμμα καλεί τον ελληνικό αριθμό 2111980063, από εκεί η κλήση κατευθύνεται στο Ίντερνετ και καταλήγει σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η χρέωση για το τηλεφώνημα σε κινητό στις ΗΠΑ διαμορφώνεται σε 3,5 λεπτά ανά λεπτό συν το κόστος της κλήσης στον προαναφερθέντα ελληνικό αριθμό. Αντίθετα, για κλήσεις στο... Τουβάλου στον Ειρηνικό το κόστος φτάνει τα 80 λεπτά ανά λεπτό σε σταθερά και τα 110 λεπτά σε κινητά.
12/01/2010 - tanea.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV