Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

sting seriesΔημοσιογράφος ζήτησε από χάκερς να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για τη συνάδελφο και φίλη του στην Daily Mail, χωρίς να πολυπιστεύει ότι μπορεί κάτι τέτοιο να είναι δυνατό. Κι όμως. την επόμενη μέρα είχε μία έκθεση 15 σελίδων με όλη της τη ζωή!

Ο Στίβ Μπόγκαν, δημοσιογράφος της Ντέιλι Μέιλ ίσως ζήλεψε την πρωταγωνίστρια του Στίνγκ, Λάρσον Λίσμπλετ Σαλάντερ, η οποία τόσο εύκολα μπορεί να μάθει μέσω του διαδικτύου την προσωπική ζωή οποιουδήποτε. Ο Στίβ δεν πίστευε κάτι τέτοιο και ζήτησε από χάκερ εντός μιας ημέρας να του βρουν πληροφορίες για τη φίλη του. Και δεν ήταν κάτι δύσκολο… την επόμενη μέρα είχε στο e-mail του μια 15σέλιδη έκθεση με πληροφορίες τις οποίες δεν τις γνώριζε ούτε ο ίδιος!

Όλα ξεκίνησαν όταν για χάρη του ρεπορτάζ ζήτησε από κάποιους χάκερ να βρουν πληροφορίες για την Σουζάνα Χάλεμ με την οποία συνεργάζονται τα τελευταία 12 χρόνια στην Βρετανική εφημερίδα. Η Σουζάνα είναι μια γυναίκα που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να διαβάζει εφημερίδες, πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντά της αλλά και να επικοινωνεί με τους φίλους της μέσω του Facebook και του LinkedIn. Τα τρομερά κενά ασφαλείας του Facebook και του LinkedIn εκμεταλλεύτηκαν οι χάκερ οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις μια ώρα να συλλέξουν πληροφορίες για την προσωπική της ζωή, όπως και φωτογραφίες που μοιράζεται με φίλους της. Την επόμενη μέρα και αφού επεξεργάστηκαν το υλικό έστειλαν στο δημοσιογράφο μια 15σέλιδη έκθεση με τη ζωή της φίλης του. Το βέβαιο είναι ότι ποτέ δεν θα μάθει με ποιον τρόπο κατάφεραν να βρουν όλες αυτές τις πληροφορίες.

Οι χάκερ χρησιμοποιώντας τους εκλογικούς καταλόγους βρήκαν  τις διευθύνσεις των γονιών της όπως και πολλών φίλων της αλλά και συναδέλφων της. Στη συνεχεία μέσω του προφίλ της στο Facebook βρήκαν τα ονόματα των συμμαθητών της, αλλά και των συμφοιτητών της όταν σπούδαζε  Καλές Τέχνες στο κολλέγιο Σάιντ Μαρτίν στο Λονδίνο. Κατάφεραν να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια τα ταξίδια στην Ευρώπη, στην Ασία αλλά και στην Καραϊβική που είχε κάνει. Αυτό το κατάφεραν απλά χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στο Facebook που συνδέεται με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisοr. Κατάφεραν λοιπόν μα του δώσουν τη λίστα με τις 41 χώρες που είχε επισκεφθεί!

Ο Στίβ βλέποντας αυτή τη λίστα δεν πίστευε στα μάτια του ότι είναι τόσο εύκολο πλέον να μάθει κανείς τη προσωπική σου ζωή σε μια μόλις ώρα έχοντας απλά μόνο ένα όνομα. Προσοχή λοιπόν στις πληροφορίες που απλόχερα μοιράζετε και μοιράζεστε στο διαδίκτυο...

 

news247.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;