13 Ιανουαριου 2010
Posted in
Επικαιρότητα

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η στάση των γενεών απέναντι στην τεχνολογία, η εξοικείωσή της κάθε γενιάς με αυτή και οι διαφορές των ικανοτήτων τους ως προς τη χρήση των νέων συσκευών και των ρηξικέλευθων συστημάτων δημιουργούν ένα νέο «χάσμα γενεών», το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο να ξεπεραστεί.
«Οι λιλιπούτειοι πολίτες δύο, τριών ή τεσσάρων ετών έχουν τελείως διαφορετικές εμπειρίες αναφορικά με την τεχνολογία, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές», δήλωσε ο Lee Rainie, διευθυντής του «Pew Research Center’s Internet and American Life Project». «Φοιτητές κολεγίων μπορεί να χάνουν το μπούσουλα μπροστά σε ζητήματα τεχνολογίας, τα οποία παιδιά γυμνασίου χειρίζονται με απόλυτη άνεση. Αυτό ακριβώς είναι το σύγχρονο ‘χάσμα γενεών’ που ερευνούν οι επιστήμονες», προσθέτει.
Στο ίδιο πνεύμα, ο Larry Rosen, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο «California State University», σημειώνει τις βασικές διαφορές ανάμεσα στις δύο «γενεές»: την «Net Generation», δηλαδή τη γενιά του δικτύου που γεννήθηκε τη δεκαετία του ’80, και την «iGeneration», δηλαδή τη γενιά των interactive συσκευών και συστημάτων – όπως το iphone – η οποία γεννήθηκε τη δεκαετία του ’90 και του ’00. Η Net Generation περιμένει ανταπόκριση κάνοντας κλικ σε ένα ποντίκι ή πληκτρολογώντας σε ένα πληκτρολόγιο. Αντίθετα, η iGeneration βλέπει μια οθόνη και την αγγίζει, περιμένοντας ανταπόκριση.
Επίσης, η iGeneration περνά πολύ περισσότερο χρόνο στέλνοντας μηνύματα sms, μιλώντας στο skype και σε δίκτυα όπως το msn, ενώ βλέπει πολύ λιγότερη τηλεόραση. Και σύμφωνα με τον δρ.Rosen η νέα γενιά αυτή θα απαιτεί μια «άμεση» ανταπόκριση – όπως αυτή που της παρέχουν τα ηλεκτρονικά συστήματα – από όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Κοινώς η νέα αυτή γενιά έχει πλεόνασμα στις ικανότητες multitasking αλλά μειονεκτεί στο θέμα της... υπομονής.
«Τα παιδιά της iGeneration θα απαιτούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους να τους ‘απαντούν’ αμέσως, θα θεωρούν πως θα έχουν αυτομάτως δικαίωμα άμεσης και απεριόριστης πρόσβασης σε όλες τις πληροφορίες, θα δίνουν την ίδια σημασία στους online φίλους με τους πραγματικούς φίλους και θα έχουν μια πολύ πιο ‘χαλαρή’ αντίληψη για την ιδιωτική ζωή», καταλήγει ο δρ.Rosen, σκιαγραφώντας τα χαρακτηριστικά της νέα αυτής γενιάς.
11/01/2010 - tvxs.gr με πηγή από The New York Times
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV