18 Σεπτεμβριου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Δέκα μόλις μήνες μετά τη διεθνή κυκλοφορία του, το PosterGenius, μοναδικό στο είδος του λογισμικό για τη δημιουργία επιστημονικών posters που παρουσιάζονται σε ιατρικά και άλλα επιστημονικά συνέδρια, βραβεύτηκε στα Eclipse Community Awards από το Eclipse Foundation Inc. (εταιρεία που ιδρύθηκε και υποστηρίζεται από την ΙΒΜ) ως μία από τις τρεις καλύτερες RCP εφαρμογές παγκοσμίως για το 2010.
Η βράβευση έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, παρουσία εταιρειών-κολοσσών της πληροφορικής όπως οι Google, ΙΒΜ, Sun, Oracle, Intel, Cisco, SAP κ.ά.
Το PosterGenius αποτελεί προϊόν ελληνικής επινόησης για το οποίο έχει κατατεθεί αίτηση προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ και διεθνώς. Αναπτύχθηκε στην Ελλάδα από ομάδα νεαρών προγραμματιστών, αποφοίτων ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η εταιρεία SciGen Technologies Α.Ε. που το κατασκευάζει έχει έδρα την Ξάνθη και χρηματοδοτήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.
Πρόκειται για μία καινοτόμο, ισχυρή και ιδιαίτερα φιλική εφαρμογή λογισμικού για τη δημιουργία επιστημονικών posters υψηλής αισθητικής σε λιγότερο από 10 λεπτά. Κυκλοφόρησε διεθνώς τον Μάιο του 2009 και σε πολύ σύντομο διάστημα πέτυχε να διατίθεται εμπορικά σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, ενώ ήδη κέρδισε εκατοντάδες χρήστες σε διάσημα ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς όπως η NASA, το ΜΙΤ και το Harvard στις ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Μ. Βρετανία και το ΕΤΗ στην Ελβετία.
Πέρα από την εμπορικά διαθέσιμη έκδοση για Windows, το PosterGenius― σύντομα θα είναι διαθέσιμο και για τα λειτουργικά συστήματα Linux και MacOS. Πρόσφατα, η SciGen Technologies, σε συνεργασία με την εταιρεία οργάνωσης συνεδρίων Erasmus S.Α., παρουσίασε στο 6ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δερματολογίας στην Αθήνα τη νέα της πρωτοποριακή πλατφόρμα ePostersLive για την πλήρως αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαχείριση των posters σε επιστημονικά συνέδρια. Το ePostersLive αντιπροσωπεύει μια φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία, καθώς αντικαθιστά τα παραδοσιακά, τυπωμένα posters με ψηφιακά (e-posters), τα οποία προβάλλονται σε μεγάλες οθόνες υψηλής ανάλυσης. Με τη χρήση της πλατφόρμας, το σύνολο της επιστημονικής πληροφορίας καθίσταται προσβάσιμο στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για τη διαχείριση των posters του συνεδρίου από εβδομάδες σε ώρες.
11/09/2010 - enet.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV