Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Στίβεν ΈλοπΗ Nokia προσέλαβε τον Στίβεν Έλοπ, πρώην επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας της Microsoft, στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, στην προσπάθειά της να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό της αγοράς των “έξυπνων τηλεφώνων”.

O 46χρονος Καναδός θα αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος από την 21η Σεπτεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Ολι-Πέκα Καλασβούο. Ο ίδιος θα είναι ο πρώτος, μη φινλανδικής καταγωγής που θα αναλάβει επικεφαλής της εταιρείας.

Ο Καλασβούο -ο οποίος κρίθηκε μη επαρκής στον δύσκολο ανταγωνισμό των 3 τελευταίων χρόνων- θα παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Nokia Siemens Networks, στην πόλη Espoo της Φινλανδίας. Η μετοχή της Nokia ενισχύθηκε 6,9% μετά την ανακοίνωση του νέου CEO.

Ο Έλοπ θα πρέπει να πείσει τους επενδυτές ότι η Nokia είναι ικανή να προωθήσει τηλεφωνικές συσκευές που θα ξεπεράσουν το iPhone της Apple και αλλά και συσκευές που βασίζονται στο λογισμικό Android της Google.

Τρία χρόνια αφού η Apple παρουσίασε το iPhone, αλλάζοντας τη βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων με χιλιάδες εφαρμογές, η Nokia πασχίζει να αναπτύξει ένα “έξυπνο τηλέφωνο” με παρόμοια ανταπόκριση στο κοινό.

Μέχρι χθες, η μετοχή της εταιρείας είχε υποχωρήσει περισσότερο από 60% από τον Ιούνιο του 2007, όταν η Apple εισήγαγε στην αγορά το iPhone, μειώνοντας την αξία της στην αγορά κατά 48 δισ. ευρώ. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της εταιρίας στο χρηματιστήριο είναι 30 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 240 δισ. ευρώ της Apple και τα 203 δισ. ευρώ που είχε φτάσει το 1999.

Η Nokia έχει “εξαιρετικά προϊόντα που δεν έχετε δει”, δήλωσε ο Έλοπ σε συνέντευξη Τύπου στη Φινλανδία, σήμερα.

 

10/09/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;