Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

Ο υπολογιστής free antivirusσας αρχίζει να λειτουργεί σαν χελώνα, τα προγράμματα μοιάζουν να τρελάθηκαν, φάκελοι που ήταν γεμάτοι φαίνονται άδειοι και διάφορα άλλα μυστήρια πράγματα, που λαμβάνουν χώρα στις οθόνες των pc μας, μας κάνουν να ψυχανεμιζόμαστε ότι κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας: Συγχαρητήρια, μάλλον «κολλήσατε» κάποιον ιό.

Και δεν είναι ανάγκη να «κολλήσατε» από μολυσμένη ιστοσελίδα. Μπορεί να χρησιμοποιήσατε μολυσμένο «στικάκι usb», μπορεί να εγκαταστήσατε μολυσμένο πρόγραμμα, μπορεί να ανοίξατε μολυσμένο e-mail, μπορεί, μπορεί, χίλια μπορεί.

Για να αποφύγετε όμως όλα τα παραπάνω, και για να βλέπετε το αγαπημένο σας μηχάνημα να δουλεύει ρολόι, υπάρχει λύση, και μάλιστα εύκολη και ανέξοδη! Προστατέψτε το pc σας και το laptop σας από τις... κακοτοπιές, χωρίς να ξοδέψετε δεκαρούλα, με την εγκατάσταση κάποιου αντιβιοτικού από τη λίστα που ακολουθεί.

Avast Antivirus

Ισως το διασημότερο και ένα από τα καλύτερα δωρεάν antivirus που κυκλοφορούν στον ιστό. Το Avast προστατεύει αποτελεσματικά τα pc σας για να μην «κολλάνε» ιούς, αλλά και απέναντι στα malware, τα trojans και τα spyware. Μάλιστα, το Avast! Free Edition προσφέρεται τώρα στην έκδοση 5.0, βελτιωμένο, ενημερωμένο και με 3 καινούργιες λειτουργίες. Το πρόγραμμα έχει σύστημα αυτόματων ενημερώσεων για να μη σπαζοκεφαλιάζετε και όλα να γίνονται αυτόματα, αλλά σας δίνει και τη δυνατότητα ενημερώσεων on demand, αν θέλετε να συγκεκριμένα πράγματα και μόνο. Και φυσικά υπάρχει κλείδωμα των ρυθμίσεων μέσω κωδικού, ώστε ακόμη και αν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το pc σας να μην μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις σας.

AVG Antivirus

Ακόμη ένα δημοφιλές δωρεάν antivirus, που προτιμάται από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Προσφέρει υψηλή προστασία από ιούς και malware και αν πρόκειται για υπολογιστή οικιακής χρήσης, τότε δεν χρειάζεστε καμία άλλη κάλυψη. Πανεύκολο στη χρήση, ακόμη και για τους αρχάριους.

Microsoft Security Essentials

Προστασία σε πραγματικό χρόνο που δεν επιτρέπει την είσοδο ιών, ενώ μπλοκάρει και οποιοδήποτε άλλο κακόβουλο λογισμικό «δοκιμάσει» να εγκατασταθεί στα αγαπημένα σας μηχανήματα. Πολύ εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση, ενημερώνεται αυτόματα και διαρκώς, προστατεύοντας τους υπολογιστές σας ακόμη και από τις πιο νέες απειλές. Με το πρόγραμμα αυτό ξέρετε πότε ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής με απλές ενδείξεις: Όταν το εικονίδιο είναι πράσινο, είναι όλα εντάξει. Αν κοκκινίσει, υπάρχει πρόβλημα! Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, αλλά μόνο για όσους έχουν γνήσιο λογισμικό της Microsoft (δηλαδή αυθεντικά windows).

Avira antivirus

Δεν είναι βαρύ πρόγραμμα, είναι επίσης εύκολο στη χρήση και μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο της Microsoft. Προστατεύει από ιούς και κακόβουλο λογισμικό και είναι μια καλή λύση για να προστατεύετε αποτελεσματικά τα οικιακά σας μηχανήματα.

Malwarebytes

Και επειδή συχνά πρέπει να προσέχουμε τα ρούχα μας για να έχουμε τα μισά, εκτός από το κλασικό Antivirus που θα επιλέξετε, κατεβάστε καλού-κακού και το Malwarebytes. Το προγραμματάκι αυτό δεν τρέχει σε πραγματικό χρόνο, αλλά εντοπίζει και σας ενημερώνει για όποιο malware απειλεί τα pc σας. Διενεργώντας ένα απλό σκανάρισμα, το πρόγραμμα βρίσκει και διαγράφει όλα τα malwares.

Panda Cloud Antivirus

Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα του Panda δεν μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά σας προστατεύει αποτελεσματικά όσο βρίσκεστε online. Τρέχει «στο σύννεφο» και είναι ιδανικό για όσους έχουν παλιούς υπολογιστές με σύνδεση στο ίντερνετ.

 

Και φυσικά, ό,τι αντιβιοτικό και αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, μην ξεχνάτε ποτέ πως η καλύτερη προστασία είναι η πρόληψη. Και πως ο καλύτερος τρόπος για να μην «κολλήσετε» ανεπιθύμητους ιούς και για να μην εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό στα λατρεμένα σας μηχανήματα είναι η δική σας λογική. Ετσι λοιπόν, αποφεύγετε το σερφάρισμα σε ιστοσελίδες που σας φαίνονται ύποπτες, μην εγκαθιστάτε μυστήρια προγράμματα που δεν ξέρετε από πού κρατά η σκούφια τους, μην ανοίγετε e-mails με επισυναπτόμενα αρχεία των οποίων τους αποστολείς δεν γνωρίζετε και που το περιεχόμενό τους σας μοιάζει ψιλοπερίεργο και γενικότερα μην κάνετε ό,τι σας λέει η λογική σας πως μπορεί να είναι επικίνδυνο. Κατόπιν όλων αυτών, καλό σερφάρισμα!

 

11/09/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;