Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

tv gameTο παιχνίδι πάει Ιnternet και δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο. Ξεχάστε τα μοναχικά βράδια μπροστά στον υπολογιστή. Τώρα η διασκέδαση θέλει (και φέρνει) παρέα. Παίκτες σύμμαχοι και αντίπαλοι από κάθε γωνιά του πλανήτη, επιπλέον περιεχόμενο που μπορείτε να κατεβάσετε στη στιγμή, ενεργές ομάδες παικτών που αλλάζουν άρδην την εικόνα που έχετε στο μυαλό σας για το gaming.

Σε υπολογιστές, αλλά και παιχνιδομηχανές, τα παιχνίδια που πλέον δεν έχουν online multiplayer δυνατότητες είναι ελάχιστα, καθώς η μοναχική ενασχόληση θεωρείται μειονέκτημα. Παράλληλα, οι κάτοχοι Ρlaystation (ΡS3 ή ΡSΡ), Χ-box 360 και Wii μπορούν ανά πάσα στιγμή να συνδεθούν στα αντίστοιχα ψηφιακά καταστήματα και να κατεβάσουν τρέιλερ ταινιών, demo παιχνιδιών, επιπλέον πίστες, ακόμα και ολόκληρα παιχνίδια στο μηχάνημά τους.

Πώς θα συνδεθείτε
Το πρώτο και βασικότερο βήμα για να απολαύσετε τον κόσμο του online παιχνιδιού είναι να μπείτε στο Ιnternet. Στο ΡC, αλλά και στις κονσόλες μπορείτε να συνδεθείτε ενσύρματα ή ασύρματα, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις επιλογές του κάθε μηχανήματος. Στη συνέχεια, για τις παιχνιδομηχανές, θα πρέπει να εγγραφείτε στην αντίστοιχη υπηρεσία (Ρlaystation Store, Χ-box Live και Wii Οnline αντίστοιχα). Από εκεί και πέρα, μπροστά σας ανοίγεται ένας καινούργιος θαυμαστός κόσμος.

Τι θα κατεβάσετε
Από πλήρη παιχνίδια, ταινίες, τραγούδια, ακόμα και νέα για τον... καιρό, το online κομμάτι των παιχνιδομηχανών έχει πολύ μεγάλο περιεχόμενο, δωρεάν και μη. Αρχίζοντας από τα βασικά, η πιο δημοφιλής επιλογή στο κατέβασμα είναι τα demo των παιχνιδιών που δεν έχετε. Σε τελική ανάλυση, όταν το videogame κοστίζει 60 ευρώ, καλό είναι να του ρίξετε μια ματιά πριν αγοράσετε «γουρούνι στο σακί». Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα που έχουν οι κάτοχοι των παιχνιδομηχανών να εμπλουτίσουν τα παιχνίδια τους με επιπλέον περιεχόμενο. Είτε πρόκειται για νέα τραγούδια στο Guitar Ηero και στο Rock Βand είτε για νέες πίστες σε κάποιο First Ρerson Shooter, πάντα υπάρχει το κάτι παραπάνω για τους online παίκτες. Το επιπλέον περιεχόμενο περιλαμβάνει τρέιλερ ταινιών, μουσική, ακόμα και ειδήσεις.

Πόσο κοστίζει
Για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στο επιπλέον περιεχόμενο, σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει το σχετικό κόστος. Η τιμή για το κάθε download αρχίζει από συμβολικά επίπεδα, κοντά στο 1 ευρώ (π.χ. για τα τραγούδια του Rock Βand ή του Guitar Ηero) και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 30 ευρώ, για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να κατεβάσει ένα ολόκληρο παιχνίδι. Για να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας, η πιο απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική κάρτα. Εναλλακτικά, για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν «πλαστικό χρήμα» στο Ιnternet, υπάρχουν ειδικές, προπληρωμένες κάρτες, με τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν πίστωση στα ηλεκτρονικά καταστήματα (π.χ. στο Ρlaystation Store). Αναζητήστε τις σε καταστήματα υπολογιστών, μεγάλα βιβλιοπωλεία και αλυσίδες ηλεκτρονικών.


Τip: Πολλά από τα «διαμάντια» του παρελθόντος, παιχνίδια δηλαδή που άφησαν εποχή σε προηγούμενες
παιχνιδομηχανές, είναι διαθέσιμα μέσω Ίντερνετ σε νεώτερα συστήματα.

 

12/01/2010 - ndigital / tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;