Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Οι μικροί αναγνώστες βρίσκουν τον χώρο τους στο Διαδίκτυο...

Η ιστοσελίδα του «Μικρού Αναγνώστη»Έναν δικτυακό τόπο για παιδιά και εφήβους κατασκευάζει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.). Η ιστοσελίδα «Μικρός Αναγνώστης» έχει ως στόχο να ενημερώσει παιδιά και γονείς γύρω από το διάβασμα και το βιβλίο.

Σκοπός του Ε.ΚΕ.ΒΙ. είναι να ξυπνήσει τη διάθεση των παιδιών για διάβασμα και να διαλύσει την παγιωμένη αντίληψη που επικρατεί σε γονείς και παιδιά ότι το βιβλίο είναι μόνον διδακτικό εργαλείο και συνεπώς ένα είδος εξαναγκασμού. Επίσης, να δείξει ότι το διάβασμα εκτός σχολείου και εργασίας είναι καταρχήν ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Οι επιδιώξεις του Μικρού Αναγνώστη είναι:

  • να ενημερώσει τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, για όλα όσα συμβαίνουν για και γύρω από το βιβλίο.

  • να συστήσει τους δημιουργούς των βιβλίων σε παιδιά και νέους ώστε να εξοικειωθούν με τα πρόσωπα πίσω από τα βιβλία και να γοητευθούν από τη δημιουργική διαδικασία.

  • να δημιουργήσει ένα πλέγμα παιχνιδιών και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το βιβλίο και εξοικειώνουν το παιδί με τίτλους, δημιουργούς και ιστορίες δίνοντας έτσι ερεθίσματα για ανάγνωση.

  • να ζυμώσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών μέσα από διαγωνισμούς γραφής, εικονογράφησης και συγγραφικά παιχνίδια.

Η ιστοσελίδα απευθύνεται σε παιδιά έξι έως 12 ετών.

 

08/09/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;