Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

internet explorer 9 betaΤο δημοφιλέστερο στον κόσμο πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο, ο Ιnternet Explorer, έκανε ένα ακόμα «βήμα» στο μέλλον, καθώς η εταιρία Microsoft κυκλοφόρησε τη νέα δοκιμαστική έκδοση του (beta). Ο Internet Explorer 9 υπόσχεται μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια, καλύτερα γραφικά και μεγαλύτερες ευκολίες για τους χρήστες.

Το πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC, διατίθεται ελεύθερα στους χρήστες να το δοκιμάσουν σε περισσότερες από 30 γλώσσες, μεταξύ αυτών και στα ελληνικά.

Ο ΙΕ9 υποστηρίζει την τεχνολογία HTML5 που επιτρέπει στους σχεδιαστές να εμπλουτίζουν τις ιστοσελίδες με περιεχόμενο multimedia (βίντεο, γραφικά κλπ.), ενώ συνεργάζεται στενά με την μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft. Η εμφάνιση των γραφικών και του κειμένου από το πρόγραμμα δεν γίνεται πια μέσα από την κεντρική μονάδα επεξεργασίας, αλλά από την κάρτα γραφικών, πράγμα που βελτιώνει την ταχύτητα και την ποιότητα.

Το μερίδιο αγοράς του Internet Explorer στην παγκόσμια αγορά μέχρι σήμερα εκτιμάται στο 51% περίπου, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών StatCounter (ή γύρω στο 60% σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις), έναντι 25%-31% του Mozilla Firefox (που πρόσφατα κυκλοφόρησε την δοκιμαστική έκδοση του Firefox 4 ενώ σε μερικές χώρες -όπως και στην Ελλάδα- έχει ξεπεράσει σε μερίδιο τον Internet Explorer), 7,5%-11% του Google Chrome με ασταμάτητη άνοδο, 4% του Apple Safari και 2% του Opera.

Τα στατιστικά της StatCounter για τον IE στην Ελλάδα είναι «τραγικά» καθώς τον Φεβρουάριο του 2010 έχασε την πρώτη θέση που είχε χρόνια και συνεχίζει ακάθεκτος προς τα κάτω... Αναλυτικά για τον Αύγουστο του 2010 οι browsers στην Ελλάδα είχαν ως εξής: Firefox 45,32%, Internet Explorer 38,3%, Chrome 11,58%, Opera 2,25% και Safari 2,16%. Στατιστικά επισκεψιμότητας -και- για τους browsers στο OEM.gr μπορείτε να δείτε στα νέα μας.

H μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο ευελπιστεί ότι η νέα έκδοση του Internet Explorer  θα αποτελέσει πειστική απάντηση στον συνεχώς εντεινόμενο ανταγωνισμό στο χώρο των προγραμμάτων πλοήγησης. Οι αναλυτές φαίνεται να συμφωνούν ότι ο νέος ΙΕ είναι ένα σαφώς καλύτερο πρόγραμμα από τεχνολογική πλευρά, αλλά αναρωτιούνται αν όντως θα καταφέρει να αυξήσει ξανά το μερίδιό του στην αγορά, καθώς πολλοί χρήστες δείχνουν πρόθυμοι να δοκιμάζουν εναλλακτικές λύσεις πια.

Οι εκδόσεις beta παραμένουν συνήθως σε δοκιμαστικό στάδιο για τρεις μήνες περίπου, αλλά η Microsoft μπορεί να παρατείνει αυτή την περίοδο, πριν κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο την τελική και επίσημη έκδοση του προγράμματος.

 

16/09/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σε προσωπικό τεστ της δοκιμαστικής έκδοσης σε λειτουργικό Windows 7, κι ενώ φαινότανε για κάνα τεταρτάκι όλα όμορφα κι ωράια, ξαφνικά ο IE9 (με 2 ανοιγμένες καρτέλες...) παρουσίασε αρρυθμία και κράσαρε άνευ λόγου και αιτίας, οποίος μετά δεν ξανάνοιγε... Έγινε επανεκκίνηση του συστήματος αλλά τίποτα. Πάτωντας το εικονίδιο για να ανοίξει, έκανε μία εμφάνιση 4-5 δευτερολέπτων και έπειτα απλά έκλεινε... Μετά από 10λεπτη αναζήτηση για να βρεθεί το uninstall αρχείο, έγινε απεγκατάσταση και ξανά επιστροφή στην 8η έκδοση χωρίς πολύ-πολύ σκέψη...Undecided Θα περιμένουμε την τελική έκδοση του προγράμματος να κυκλοφορήσει και μετά -θα το σκεφτούμε- να τον ξαναδοκιμάσουμε μιας και μέχρι να γίνει αυτό, μάλλον θα έχουμε καλυφθεί και πάλι από τους Firefox & Chrome...

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;