Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ελληνική Αστυνομία | λογότυποΛογισμικό που εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο αρχεία παιδικής πορνογραφίας τα οποία διακινούνται στο Διαδίκτυο πρόκειται να θέσει σε λειτουργία η Ελληνική Αστυνομία.

Το πρόγραμμα, αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ, έχει την επωνυμία Operation Fairplay και παραχωρήθηκε στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τις αρχές των ΗΠΑ. Για τη λειτουργία του ενημερώθηκαν χθες σε σύσκεψη στη ΓΑΔΑ ο αρχηγός και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Παρέστησαν επίσης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες και εκπρόσωποι ανεξάρτητων αρχών, όπως η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε αρχείο παιδικής πορνογραφίας (είτε πρόκειται για βίντεο είτε για φωτογραφία) έχει έναν μοναδικό ψηφιακό αριθμό (hash code) που υποδηλώνει ότι πρόκειται για παιδοφιλικό υλικό. Μόλις αυτό διακινηθεί, π. χ. μέσω email ή μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων, το Operation Fairplay το εντοπίζει και ειδοποιεί τις αρχές.

Δέκα αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκπαιδεύτηκαν στη λειτουργία του από Αμερικανούς αξιωματούχους.

 

09/09/2010 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;