Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Περισσότερες συσκευές με Android «βλέπει» για το 2014 η IDCΩρες ώρες είναι να απορεί κανείς με τις εταιρείες ερευνών που κάνουν προβλέψεις για το πώς θα είναι ο τηλεπικοινωνιακός χώρος μετά από 4 χρόνια...

Οι τηλεπικοινωνίες είναι τόσο ευμετάβλητες που, στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζεις τι θα γίνει σε 6 μήνες, οπότε το να διατυπώνεις από τώρα μια πρόβλεψη για τη μορφή της αγοράς το 2014 συνιστά... αναίδεια.

Συνιστά όμως και γενναιότητα, καθώς τα γραπτά μένουν. Η εταιρεία ερευνών IDC, λοιπόν, εξέδωσε μια έκθεση σχετικά με την πορεία των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (γνωστά και ως smartphones) και ο... χρησμός της για φέτος λέει πως παγκοσμίως θα πουληθούν 270 εκατ. συσκευές, αριθμός αυξημένος κατά 55% σε σύγκριση με πέρυσι.

Παράλληλα, η IDC «τολμά» μια πρόβλεψη για το ποιες θα είναι οι κύριες δυνάμεις στη συγκεκριμένη αγορά το 2014, κοιτάζοντας το θέμα όχι από την πλευρά των κατασκευαστών τηλεφώνων, αλλά από την πλευρά του λογισμικού που θα χρησιμοποιούν οι συσκευές.

Ετσι, σε 4 χρόνια από σήμερα:

  • Ένα στα 4 τηλέφωνα θα χρησιμοποιεί το Android της Google (ποσοστό 25%).

  • Η πλατφόρμα Symbian της Nokia θα εξακολουθεί να είναι η σημαντικότερη δύναμη, με μερίδιο αγοράς 33%.

  • Το iOS, η «καρδιά» των συσκευών της Apple δηλαδή, θα βρίσκεται στο 11%.

  • Τα Blackberry θα ελέγχουν το 17% της αγοράς.

  • Τα Windows Mobile της Microsoft θα έχουν μερίδιο της τάξης του 10%.

Αυτός είναι ο χρησμός για το 2014. Σημειώνουμε πάντως πως, σύμφωνα με την IDC, τη μεγαλύτερη αύξηση θα έχουν τα τηλέφωνα με Android, που σήμερα αντιστοιχούν στο 16,5% της αγοράς, ενώ η Apple θα δει το μερίδιό της να συρρικνώνεται κατά 4 μονάδες.

 

11/09/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;