Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Σημαία ΟΗΕΟ Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ζήτησε στις 20 Σεπτεμβρίου 2010 να αποκτήσει μέσα σε πέντε μόλις χρόνια πρόσβαση στο Ίντερνετ και μάλιστα ευρυζωνική, ο μισός πληθυσμός του πλανήτη.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ τόνισε ότι οι κυβερνήσεις του κόσμου οφείλουν να τοποθετήσουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους. «Οι ηγέτες του κόσμου είναι ομόφωνοι: το μέλλον θα κτιστεί με την ευρυζωνικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Χαμαντού Τούρε.

Πάντως, ούτε οι ανεπτυγμένες χώρες δεν έχουν επιτύχει κάτι τέτοιο: το 30% του πληθυσμού τους έχει πρόσβαση με το ποσοστό να πέφτει στο 10% στις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες. Στις «φτωχότερες» περιορίζεται στο 1%. Ο βαθμός διείσδυσης έχει άμεσα σχέση με το κόστος της ευρυζωνικής πρόσβασης: σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία για παράδειγμα, μια γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση κοστίζει λιγότερο από το 1% του μέσου μηνιαίου μισθού, ενώ στις φτωχές χώρες το κόστος της (όπου είναι εφικτή) είναι πολλαπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού. Διαβάστε και το σχετικό άρθρο για την άνιση πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα.

Η Ενωση προβλέπει επίσης ότι έως το τέλος του έτους 900.000.000 άνθρωποι θα μπαίνουν στο ίντερνετ ασύρματα, μέσω mobile broadband και τονίζει ότι αυτή η τεχνολογία θα είναι η μόνη επιλογή σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες όπου δεν υπάρχει υποδομή για ενσύρματα δίκτυα ευρυζωνικής πρόσβασης.

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) είναι η ειδικευμένη οργάνωση του ΟΗΕ μέσα στην οποία οι κυβερνήσεις και ο ιδιωτικός τομέας συντονίζουν την ίδρυση και λειτουργία δικτύων και υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών. Η ITU είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση, την τυποποίηση, το συντονισμό και την ανάπτυξη των διεθνών τηλεπικοινωνιών καθώς και για την εναρμόνιση των εθνικών πολιτικών.

 

20/09/2010 - tech.in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Προσθέτω και ένα σχόλιο που γράφτηκε στην σελίδα του άρθρου στο in.gr από τον Γιώργο:

Προτεραιότητες
Μήπως θα ήταν σημαντικότερο να εξασφαλίσουμε πρώτα σωστή και επαρκή σίτιση και στέγαση σε ολόκληρο τον πληθυσμό του πλανήτη; Μια γρήγορη σύνδεση δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα καρβέλι ψωμί ούτε τη στέγη πάνω από το κεφάλι. Επίσης, στα χέρια απολυταρχικών καθεστώτων με λογοκρισία, από αυτά που υπάρχουν μπόλικα στις «αναπτυσσόμενες» χώρες, μπορεί από εργαλείο μόρφωσης και πληροφόρησης να γίνει εξαιρετικό εργαλείο προπαγάνδας, με αμφίβολο όφελος για τους λαούς και σίγουρο όφελος για τους ιδιώτες...

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;