Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

H HTC αλλάζει την εμπειρία χρήσης των έξυπνων κινητών τηλεφώνων της, και τα συνδέει με το διαδικτυακό κόσμο και το desktop για τον απόλυτο έλεγχο συσκευών, περιεχομένου και επικοινωνίας.

http://www.htc.com/uploadedImages/WWW/Product/HTC_Desire_HD/sense5.jpg

Στις 15 Σεπτεμβρίου η εταιρεία παρουσίασε δύο νέα μοντέλα που προστέθηκαν στην πλούσια ήδη γκάμα της HTC, με τη νέα «αίσθηση», HTC Sense. Τα δύο νέα «επιθυμητά», HTC Desire HD και Desire Z μοιάζουν με μικρά (Androidειδή) ρομπότ: κάνουν λήψεις βίντεο με υψηλή ευκρίνεια, επεξεργάζονται φωτογραφίες και τους προσθέτουν ευχάριστα εφέ, βρίσκουν που βρίσκεσαι και σε καθοδηγούν σε σημεία ενδιαφέροντος «χωρίς καθυστέρηση» (HTC Locations), διευκολύνουν την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων (επιτρέποντας επισημάνσεις και σημειώσεις) και μεταφράζουν άγνωστους όρους.

Αν το τηλέφωνο χαθεί, ο ιδιοκτήτης μπορεί να το κάνει να «φωνάξει» δυνατά (δυνατός ήχος κλήσης) ακόμα κι αν βρίσκεται σε κατάσταση αθόρυβης λειτουργίας, ή να αποκαλυφθεί σε χάρτη. Μέσω της νέας υπηρεσίας htcsense.com, ο χρήστης μπορεί ακόμα να το κλειδώσει από απόσταση, να κάνει προώθηση κλήσεων και μηνυμάτων σε άλλο αριθμό, «να στείλει μήνυμα στο κινητό για να κανονίσει την επιστροφή του» ή ακόμα να το διατάξει να «αυτοκαταστραφεί» ή μάλλον ακριβέστερα να διαγράψει ό,τι έχει και δεν έχει στη μνήμη του. Εξάλλου, το περιεχόμενο του τηλεφώνου είναι διαθέσιμο μέσω browser στο desktop (επαφές, ιστορικό κλήσεων, μηνύματα).

HTC Desire HD & ZΤο HTC Desire HD είναι ένα smartphone «λαξευμένο» σε ένα συμπαγές κομμάτι αλουμινίου που κρύβει στο εσωτερικό του το νέο επεξεργαστή της Qualcomm Snapdragon 8255 1GHz. Έχει μεγάλη οθόνη με διαγώνιο 4,3 ιντσών και υποστήριξη για ήχο Dolby Mobile and SRS virtual sound. Το νέο κινητό έχει τη δυνατότητα λήψης βίντεο σε 720p και έχει κάμερα 8Mpixel και διπλό φλας. Τέλος, χρησιμοποιεί την τεχνολογία της HTC Fast Boot με σκοπό να επιταχύνει τη διαδικασία εκκίνησης του τηλεφώνου.

Το HTC Desire Z είναι φτιαγμένο για την επικοινωνία με κάθε τρόπο: διαθέτει πληκτρολόγιο QWERTY με διαφορετικά shortcut και δύο πλήκτρα στα οποία μπορεί να ορίσει λειτουργία ο χρήστης, παρακάμπτοντας τα μενού. Όπως και το μοντέλο HD, υποστηρίζει λήψεις βίντεο στα 720p και έχει κάμερα 5Mpixel και αυτόματο φλας. Βασίζεται στον, επίσης νέο, επεξεργαστή της Qualcomm 7230 με χρόνο κύκλου ρολογιού 800MHz.

Αμφότερα, αναμένονται στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2010, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι τιμές διάθεσής τους. Το HTCsense.com δεν είναι ανοικτό προς το παρόν, οι πύλες του θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τη διάθεση των δύο νέων κινητών με το νέο user interface τον Οκτώβριο. Πάντως, βρετανικό διαδικτυακό κατάστημα τα έχει ήδη στις προθήκες του με ημερομηνία κυκλοφορίας την 8η Οκτωβρίου και τιμή (SIM free) ~550 ευρώ για το μεγάλο HD και με πολύ μικρή διαφορά ~35 ευρώ το μοντέλο Z με το πληκτρολόγιο slide-out.

 

16/09/2010 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;